Bárki vehet magának időgépet, hogy ne legyen szükség utakra

A Star Wars egyik X-szárnyúja is eladóvá vált sok más hollywoodi relikvia mellett, de Marty McFly légdeszkáját is elárverezik. Persze nem túl olcsón.

2022. május 15., 11:06

Szerző:

Hollywoodi relikviákat, köztük a Star Wars-filmek egyik legendás X-szárnyú modelljét és a Vissza a Jövőbe! sorozat forgatása közben használt egyik DeLorean autót is árverésre bocsátotta a Propstore aukciós ház – írta az Infostart. Az X-szárnyút még az első Star Wars-film forgatásához használták 1977-ben, ennek végső ára ötszázezer és egymillió dollár (180-360 millió forint) között is mozoghat.

A DeLorean ami most kalapács alá kerül, nem szerepelt a filmekben, de a Vissza a Jövőbe! promóciójához felhasználták, 150-200 ezer dollár (54-72 millió forint) között lehet majd.

De az árverésen szerepelni fog Marty McFly eredeti légdeszkája is a Vissza a Jövőbe 2. jövőutazós részéből. Noha Robert Zemeckis 1989-es filmjében ez 2015. október 21-én már átlagos közlekedési eszköz, sajnos ma is inkább kuriózum, ehhez mérten az ára is borsos, 80-120 ezer dollár (28-43 millió forint9.

Chuck Costas, az aukciós oldal részéről elmondta, a Star Wars relikviát eddig még csak ki sem állították, egy magángyűjtő húsz éve vette meg, azóta pedig magánál tartotta. Hozzátette, sok kiemelt árverési darab származik gyűjtőtől de a legtöbb tárgy egyenesen a fimstúdiókból érkezik majd.

(Kiemelt kép: Az egyik DeLorean a Vissza a Jövőbe! - sorozat kellékei közül. Fotó: Wikimedia Commons)

Visszahívta a forgalomból a Baromfirudacska 1000 g elnevezésű terméket az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. és a szállító Merian Foods Élelmiszeripari Kft. listeria monocytogenes baktérium esetleges jelenléte miatt.

A kertes házak egyik legnagyobb előnye, hogy a nyári hónapok során akár minden egyes nap kitelepülhetünk a szabadba, és kipihenve a nap fáradalmait, feltöltődhetünk – akárcsak egy nyaralás alkalmával. Ám ahhoz, hogy valóban ki tudjuk használni a kertünk adta lehetőségeket, érdemes olyan bútorokat és kiegészítőket beszerezni, amelyek nemcsak a kényelmet biztosítják a kerti időtöltések alkalmával, hanem kellően strapabíróak is ahhoz, hogy hosszú időn keresztül kiszolgáljanak minket.

Napjainkban szinte mindenre találni megoldást, hiszen a fejlett technológia lehetővé teszi, hogy a legtöbb ember azzal foglalkozzon, vagy azt csinálja hobbiként, amihez csak kedve van. Az online szerencsejátékozás egy azon hobbik közül, amelyet a legtöbben űznek a világban.