Bankszámlája bánja, ha erre a linkre kattint

Ezt a linket sms-ben küldik ki, és ha rákattint, kipucolják a bankszámláját. Egy magyar nő már pórul járt. 

2024. március 1., 18:33

Szerző:

Streaming-előfizetésével kapcsolatosan küldtek SMS-t egy magyar nőnek, a csalás sajnos célba ért, bankszámláját elkezdték kipucolni. A győri nő épp munkahelyén tartózkodott, amikor egy streamingszolgáltató nevével visszaélve írott üzenetet kapott arról, hogy előfizetési díja nem futott be. Mivel megadta a bankszámla adatait telefonon, így élete legdrágább filmes előfizetését perkálta ki.

Erre a linkre véletlenül se kattintson rá, különben kiürítik a bankszámláját

A munkahelyén kapott üzenetet a telefonjára egy 40 éves győri nő a napokban, miszerint az egyik népszerű online médiaszolgáltatónál lévő előfizetésének felfüggesztése előtt frissítse az elérhetőségét. A hölgy nem gyanakodott, mivel rendelkezik ilyen előfizetéssel, ezért az üzenetben elküldött linken keresztül megadta bankkártyája adatait és a biztonsági ellenőrző kódot is. Ezután közel 500 ezer forintot emeltek le jogosulatlanul a számlájáról.

 (Fotó: police.hu)

Az ilyen és ehhez hasonló bűncselekmények elkerülése érdekében, kérjük, fogadják meg a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság prevenciós ajánlásait:

Bankkártyaadataikat semmilyen körülmények között ne adják meg idegeneknek! A hátoldalon található CVC-kódot a hivatalos ügyintézés során sem kérhetik, ugyanakkor ennek ismeretében illetéktelenek online tranzakciókat hajthatnak végre a bankkártya fizikai jelenléte nélkül is.


Amennyiben pénzügyi vagy egyéb szolgáltatóval folytatnak online ügyintézést, javasoljuk, hogy azt az érintett hivatalos, megbízható forrásából telepített applikációján keresztül végezzék el!


Ismeretlen forrásból, SMS-ben vagy e-mailben küldött linkre soha ne kattintsanak!

A rendőrség nevével is megpróbálnak visszaélni a csalók

Adathalász csalók valótlan befizetés kezdeményezésével, a rendőrség nevével visszaélve próbálnak meg jogtalanul megszerezni személyes- és bankkártya adatokat.

A gyanús honlapot – www.ugyintezespolice-hu.com – a Rendőrség Ügyintézési Portál, befizetés funkciójának imitálásával működtetik.

Az adathalászok megtévesztő SMS-ben, be nem fizetett közigazgatási bírságra, többnyire tilosban parkolásra hivatkozva keresik meg az érintetteket, elküldve részükre a fenti, adathalász linket is.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: relexahotels via Pixabay)

Szúr, ég viszket, könnyezik, fényérzékeny a szem. Mindenki számára ismerős tünetek, a kötőhártya-gyulladás nyáron különösen sok áldozatot szed, mert elég a huzat, a klíma, vagy a nem megfelelő higiéniájú medence a nyaralás során. Mutatjuk, hogyan lehet kezelni ezt a kellemetlen betegséget.