Idén is megpróbálják összegyűjteni a Tiszán felgyülemlett hulladékot

Elstartolt a II. Tisza-tavi PET Kupa.

2021. június 13., 13:33

Szerző:

Tizenegy csapat részvételével startolt el vasárnap a folyótisztító és hulladékgyűjtő II. Tisza-tavi PET Kupa Tiszafüredről.

A csapatok a pillepalackokból maguk által készített pethajóikkal Kisköréig eveznek a Tiszán, közben gyűjtve a folyón felgyülemlett hulladékot – mondta Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára vasárnap Tiszafüreden.   

Steiner Attila fontos problémának nevezte a hulladékok okozta környezetszennyezést. Pozitív fejlemény szerinte, hogy egyre több állampolgár, önkormányzat és civil szervezet tesz ez ellen, amit a PET Kupa is igazol.

(Kiemelt képünk illusztráció: Kommunális hulladékot távolítanak el munkagépekkel a Tiszából Vásárosnaményban 2021. február 6-án. Fotó: MTI | Balázs Attila)

 

A hazai strandkultúra ünnepén, július 31-én, a Strandok Éjszakáján számos program csalogatja a látogatókat a karibi hangulatot idéző pálmafás, fehérhomokos egyedi élménycentrumba, a Budapest tengerpartjaként ismert, pár éve a strandolásnak új minőséget adó Lupa Beach-re.