Hogyan alakítsunk ki divatos és kényelmes hétköznapi férfi outfitet?

Férfiként sem jelent néha kevesebb kihívást a megfelelő outfit összeállítása, mint nőként. Téves elképzelés, hogy a férfiak többsége erre nem ad, és csak felkap valamit. A valóság az, hogy még azok az urak is képesek dilemmába kerülni, akiknek fontos a divatos kinézet és pontosan ismerik a saját igényeiket ebben. Van azonban néhány kérdés, amivel közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy milyen legyen az az öltözék a hétköznapokon, ami egyszerre stílusos és kényelmes számunkra. Nézzük hát!

Mi az alap stílusunk, amiben jól érezzük magunkat?

2022. március 7., 06:50

Szerző:

Az első kérdés, amit fel kell tennünk, és egyben ez a legfontosabb is. Ne vigyen el minket az aktuális trend elsöprő vihara, ismerjük meg az igényeinket. Ha igazán stílusosak szeretnénk lenni, akkor lássunk túl a praktikusságon és a kényelmen. Mindkettő fontos, de a stílusos kinézethez igenis lényeges tudni, hogy mi az, ami igazán kifejez minket. 

Érdemes végiggondolni, mi az, amit igazán kedvelnénk egy férfi ruházat színeiben és stílusában. Ha a vagányabb vonal hívei vagyunk, némi rockeres beütéssel, akkor egyértelmű, hogy a sötétebb, de lazább irányzat ruhadarabjai közül érdemes választani. Egy fekete slim fit farmer például pont jól fog mutatni bármilyen vagány mintás pólóval és akár bakanccsal is. 

Viszont ha a hűvös, férfias eleganciát követjük, akkor mindenképp a csinosabb, testhezállóbb pólókat és az elegáns szabású farmereket részesítsük előnyben. Mindegyik jól mutat chelsea csizmával, vagy akár egy stílusos bőr sneakerrel. Aki bírja bármilyen szinten az eleganciát, az nem feledkezhet meg arról sem, hogy a laza sikk egyik alapköve a hétköznapi viseletre szánt zakó. Minden öltözéket feldob, még a pólót is. Érdemes kísérletezni vele.

Men Watching Something In Internet

 

 

Milyen az alapszemélyiségünk? 

Meglepő lehet ez a kérdés a megfelelő outfit összeállításában, de sokkal fontosabb, mint hinnénk. Persze mindannyiunk személyisége több skálán mozog, viszont mindenkinek van egy olyan alapszemélyisége, amely a legjobban kiütközik rajta. Az alapvetően viccelődőbb, vidámabb személyiségek például sokkal jobban érzik magukat a lazább, akár kicsit bohémabb stílusú ruházatban, vagy olyan kiegészítőkkel. De ugyanez a helyzet akkor is, ha komolyabbak és felelősségteljesebbek vagyunk. 

A személyiségünkhöz húzó ruházati kiegészítők megerősítik az alapjegyeinket, amilyenek esszenciálisan vagyunk, vagyis tudatosan ki tudjuk választani, hogy a pozitív személyiségjegyeinkre hasson – ami mindenkinél más. 

Az sem véletlen, hogy ösztönösen vonzódunk például bizonyos színekhez és formákhoz – amikor saját ruhatárunkat, vagy hétköznapi outfitünket szeretnénk kialakítani férfiként, ezeket okvetlenül érdemes figyelembe venni. Ne vigyen el minket a berögzült konformista felfogás, miszerint a férfiaknak kizárólag csak feketében, szürkében, barnában legfeljebb kékben kellene gondolkodniuk. 

Ha mi vonzódunk a piros színhez, akkor érdemes beszerezni pár piros kiegészítőt. Például bátran beszerezhetünk a sneakerek közül egy pirosat, ami egyébként is igazán trendinek számít. A kedvenc szín hordása eleve felerősíti a saját személyiségünket, amitől a hangulatunk is jobb lesz – ez pedig kétségtelenül egy szimpatikus és vonzó ember képét fogja festeni mindenki számára.