Új otthont kapott Fagyi, a tengerimalac, akit egy lakástűzből mentették ki a tűzoltók

2020. június 10., 19:16

Szerző:

A tűzoltók mentették ki Fagyit, a tengerimalacot, miután gazdáinak lakása csütörtök délután kigyulladt a II. kerületben.

A háromszintes társasház tetőszerkezetén keletkezett tűz miatt négy lakó elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott, további négy ember pedig a rokonaiknál talált menedéket. Fagyinak, illetve a tűzben értékeiket elvesztő családnak a Magyar Tengerimalac-védő Közhasznú Egyesület a II. kerületi önkormányzat segítségével új ketrecet, faházat és élelmet küldött – írja a Népszava.

Az egyesület így írt a történekről:

Őrsi Gergely polgármester a Facebook-oldalán köszönte meg, hogy a tengerimalac-védők azonnal jelentkeztek, hogy ketreccel és egyéb felszereléssel segítsenek.

Az építőiparban sokszor hatványozottan igaz, hogy az olcsó megoldás lesz végül a drágább. Az előírások szigorodásával és a technológia fejlődésével azonban ennek ellenkezője is egyre többször igazolódik be. Nézzük tehát, mikor jön jól, ha az előírásoknak igazán vékony rétegben is megfelelő hőszigetelést, a BACHL Vákumpanelt választjuk.

Parkinson-kór. Tudjuk, látjuk, felismerjük. Hazánkban mintegy harmincezer beteget tartanak számon. Április 11. a Parkinson-kór világnapja. Egy érintett, Moravcsik Andrea írása.

 

A Mocsárosdűlő 156 hektáron helyezkedik el a III. kerületben. Van itt erdő, mező, legelő, kaszáló és természetvédelmi terület. Egyik oldalon a Pók utcai panelok, másik oldalon a panorámás villák szegélyezik. Dimény András képriportja.