Ezektől a magyar ételektől viszolyognak a külföldiek

Íme tíz magyar étel, amitől kirázza a hideg a külföldieket. Nincs nagy meglepetés a listában.

2024. március 2., 10:39

Szerző:

A TasteAtlas angol gasztroportál a világ több mint 22 ezer éttermét, több mint 10 ezer ételét, közel 6000 helyi alapanyagát sorakoztatja fel. A világ étkezési kultúráját feltérképező oldal hitvallása a következőképp hangzik: „Utazz, fedezz fel, egyél, igyál!”, a gasztronómiai világtérképről pedig természetesen a magyar ételek sem maradhattak le – írja az Inforádió.

Fontos tudni az TasteAtlas szerkesztőinek módszertanáról, hogy nem szakmai zsűri állítja össze a toplistákat, a gasztrotérképeken való szereplés mégis egyfajta presztízs, hiszen világszerte rengeteg foodie, azaz ínyenc olvassa az oldalt – hívja fel a figyelmet a nlc.hu.

A magyar híroldal korábbi beszámolója szerint világ 100 legjobb süteménye közé nem kevesebb mint öt magyar és több más magyar vonatkozású desszertet is beválogattak. Most viszont tíz olyan magyar fogás került terítékre, ami a leginkább elborzasztja a hozzánk látogatókat:

krumplifőzelék fasírttal,
szilvalekváros bukta,
Stefánia vagdalt,
borleves,
mákos tészta,
kókuszkocka,
vadas zsemlegombóccal,
körmös pacalpörkölt,
krumplileves gazdagon,
palacsintatorta.

Romlott élelmiszert adtak el önnek? Mutatjuk, mit tehet!

Már ingyenes applikáción keresztül is be lehet jelenteni, ha romlott élelmiszert adtak el nekünk.

Jobb esetben már a boltban feltűnik, hogy valami nem stimmel: ilyenkor az üzletvezetőnek kell jelezni a minőségi kifogást – hívja fel az Economx.

Bármilyen egyéb, élelmiszerlánc-biztonságot fenyegető probléma észlelése esetén ajánlott bejelentést tenni annak érdekében, hogy a Nébih vagy a területi szervek szakemberei kivizsgálhassák az esetet és megszüntethessék a szabálytalanságot. Bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható Nébih Zöldszámon (06-80/263-244), az ingyenes applikáción keresztül, illetve az ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu e-mail címen tehetnek – írják Facebook-bejegyzésükben.

(Kiemelt képünk nem illusztráció. Fotó: Németh Szilárd Facebook-oldala)