Az avokádó latte lejárt lemez, hódít az őszi őrület, a cékla latte

A cékla latte rózsaszín italában ott a szépség titka: hatóanyagai eltüntetik a szem alatti fekete karikákat és ragyogóvá teszik az arcbőrt.

2024. szeptember 13., 11:17

Szerző:

Az aranytej után most új őrület hódít az egészségtudatos étkezésben. Itt az ősz sztárja, a cékla latte, ami gyönyörűvé varázsolja a bőrét. A cékla antioxidánsban és folsavban gazdag, amely hatékony a test gyulladásai ellen, valamint felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Emellett aktiváló hatással van a májra és támogatja a test belső méregtelenítését. A cékla hozzájárul a szép arcbőr kialakulásához, különösen pattanásos és tisztátalan bőr esetén, valamint magas vastartalmának köszönhetően eltünteti a szem alatti sötét karikákat – összegzi a pureskinfood.hu.

Így kell elkészíteni a cékla lattét

  • 1 Shot céklalé, lehetőség szerint frissen
  • 1 presszó kávé
  • 200 ml választás szerinti vegán tej
  • egy csipet fahéj és gyömbér

Öntse a céklalevet egy pohárba. Melegítse, valamint habosítsa fel a tejet. Adja a tejet és tejhabot a céklaléhez.

Ha nincs kéznél prés, a cékladarabokat apróra is vághatja, majd kevés vízzel összekeverve, szűrje át egy szitán.

Amennyiben még egy ennyit sem szeretne bajlódni, megvásárolhatja a cékla latte port, amit aztán tetszőleges tejjel vagy növényi tejjel hígítva játszi könnyedséggel készítheti el a cékla lattéjét.

Ez a forró ital biztosan átmelegíti az őszi hidegben, a cékla picit földes íze pedig összesimul a kávéval és a tej selymességével!

A cékla latte kávé nélkül is beindítja a napot

Akik magas vérnyomással küzdenek, azok semmiképpen ne tegyenek presszó kávét a cékla latte-jukba, mert a cékla önmagában is felpörgeti a szervezetet, ugyanis a céklalé nitráttartalma nitrogén-monoxiddá alakul a szervezetben, ez a vegyület pedig segít tágítani az ereket, javítja a véráramlást és csökkenti a vérnyomást, ami döntő fontosságú a szív- és érrendszer egészsége szempontjából. 

A cékla latte-ban található céklalé magas rosttartalma elengedhetetlen a jó bél mikrobiom fenntartásához, ami nélkülözhetetlen az emésztésben és a székrekedés megelőzésében, valamint különösen előnyös azok számára, akiknek emésztési rendellenessége vagy gyulladásos bélbetegsége van.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Számos ráktípusnak vannak egyértelmű jelei, amelyeket nem veszünk komolyan. A túlélés esélyeit azonban nagymértékben megnöveli, ha a tünet alapján elgondolkodunk, talán rák áll a háttérben. Az evés közben jelentkező tünetek is beszédesek, érdemes rájuk odafigyelni.