Hamarosan kiderül hol épül meg a VW akkumlátorgyára – Magyarország is az esélyesek között van

A Volkswagen (VW) csoport hamarosan, talán már az idén meghozza a döntést egy kelet-európai akkumulátorgyár építésének helyszínéről – jelentette be Oliver Blume, a konszern vezérigazgatója a pénteki berlini rendkívüli közgyűlésen.

2022. december 16., 12:28

Szerző:

Hamarosan kiderülhet hol építi meg a VW a kelet-európai akkumlátorgyárát. A beruházás legesélyesebb helyszínének Csehországot tekinti a szakma, de szóba jöhet Magyarország, Lengyelország és Szlovákia is. A tervezett akkumulátorgyár 2027-ben kezdené meg a termelést.

A Volkswagen partnereivel együtt hat cellagyárat tervez Európában, amelyek 2030-ig 240 gigawattóra kapacitással rendelkeznek. Németországban, Salzgitterben júliusban tették le egy nagy gyár alapkövét. Két további helyszínt erősítettek meg Svédországban és Spanyolországban.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Ronny Hartmann / AFP)

Csütörtök este szabadszemmel is megfigyelhető a holdsarló és a Fiastyúk együttállása. A Jupiter fölött járó Uránusz és alatta a Pons-Brook üstökös már egy kézitávcsővel is megfigyelhető, továbbá két csillagfedés is látható lesz – tájékoztatott a Svábhegyi Csillagvizsgáló.