Új omikron tüneteket azonosítottak

Egy szakértő szerint torokfájással indul az omikron-fertőzés.

2022. január 16., 09:37

Szerző:

A koronavírus leggyakoribb tünetei a láz, köhözés, fáradtság, de egyre gyakrabban számolnak be gyomor és bélrendszeri problémákról is. Az amerikai John Hopkins Medicine szerint az egyik „potenciálisan veszélyes tünet” a hasmenés – írja az NBC nyomán a hvg. Amerikai egészségügyi adatok szerint a koronavírusos betegek 20 százalékánál jelentkezik a hasmenés, nem sokkal azután, hogy megfertőződnek

A John Hopkins Medicine az Amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központra (CDC) azt írja, hogy a koronavírus-fertőzés után  felépülő, legyengült immunrendszerű embereknél a legnagyobb a hasmenés és más gyomor-bélrendszeri tünetek, köztük hányás és hányinger kialakulásának kockázata.

Allison Arwady, a Chicagói Közegészségügyi Hivatal megbízottja szerint a torokfájás lehet az omikron első tünete, főleg azoknál az embereknél, akiknél enyhe lefolyású a betegség. Azt is elmondta, hogy akinek bármilyen influenzaszerű vagy megfázáshoz hasonló tünete van, gyanakodjon arra, hogy koronavírusos, míg ennek az ellenkezője egy teszt során be nem bizonyosodik.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock) 

Amikor a világ már azt hitte, hogy túl van a COVID legrosszabbján, egy másik vírus kitörése aggasztja a tudósokat, és ami a legjobban aggasztja őket, az a betegség szokatlan terjedése.

Sikeresen indították el a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) a Boeing CST-100 Starliner űrkapszuláját helyi idő szerint csütörtök este a floridai Cape Canaveral-i űrközpontból.