Szakember elmondta, kik szedjék a Pfizer koronavírus elleni gyógyszerét

Ez az első igazán hatásos gyógyszer.

2022. február 1., 12:23

Szerző:

Csak a súlyos megbetegedésre hajlamosaknak adható a Pfizer koronavírus elleni tablettája – írja az Egészség Kalauz keddi cikkében.

A TV2 reggeli műsorában Szlávik János elmondta, hogy a gyógyszer hatalmas segítség lehet az immunhiányos, a krónikus és az idős betegeknek, amennyiben időben alkalmazzák – a fertőzés kezdetén – 90 százalék az esélye, hogy megvédi a betegeket a koronavírus súlyos lefolyásától.

A szakember a cikk szerint hangsúlyozta:

Ez az első igazán hatásos koronavírus elleni gyógyszer, ami véd a betegség ellen. A Pfizer gyógyszerét a klinikai vizsgálatok során oltatlanoknak adták, és azok közül, akiket kezeltek, senki sem halt meg.

(Kiemelt kép: Tabletták a Pfizer logójával a háttérben a lengyelországi Krakkóban 2021. december 14-én. Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto via AFP)

Csütörtök este szabadszemmel is megfigyelhető a holdsarló és a Fiastyúk együttállása. A Jupiter fölött járó Uránusz és alatta a Pons-Brook üstökös már egy kézitávcsővel is megfigyelhető, továbbá két csillagfedés is látható lesz – tájékoztatott a Svábhegyi Csillagvizsgáló.