Siker van!

2011. október 19., 11:31

Én tényleg csak gratulálni tudok az ország népének, hogy ilyen sikeresen választotta ki a kiválóakat. Messze a legjobbakat küldve a parlamentbe. (Szinte mindegy is, melyik párt színeiben. Aki jó, az jó.)

Mennyire jók? Hát minden képviselő circa háromszor-négyszer jobb, mint a lakossági átlag. Vagyis: igen jók. Okosak. Becsületesek. Tiszták. Hozzáértők. Kiváló dolgozók. Az ország színe-java. (Ők hozzák a törvényeket. Meg viszik is.)

Honnan veszem, hogy ilyen kitűnőek? Hát mert képviselőink anyagi elismerése, fizetése éppen háromszor-négyszer akkora lesz a jövőben (nettó hatszázezer), mint az átlagos magyaroké. Akiknek esze csak átlagos, hozzáértésük változó, alkalmazkodó képességük mérsékelt. (Azt nem hihetem, hogy érdem nélküli lenne a munka bére, hogy havonta ekkora vagyont kaphatna mindegyikünk közös államától a buta, a becs nélküli, a tehetségtelen, az oda nem való.)

Nem lepett meg persze, hogy elismerésre vágytak az elit éhes pénztárcái. Már Frakcióvezető Úr megmondta: aki nem gyűjtött semmit, az annyit is ér. Márpedig a Fidesz gyűjtőpárt. Sikeres. Megérdemelte az országot. Amiképpen az ország is őt.

Törteli Olivér
E-mail