Hálóruhát dob piacra a Samsung, ami mellett koszos ronggyá válik minden pizsama

A Samsung egyedi luxus hálóruhájából férfi és női változat is készül majd.

2024. augusztus 29., 13:48

Szerző:

Nemrég beszámoltunk egy vadiúj fejlesztésről, a napelemes kalapról, mellyel bármikor képesek lehetünk feltölteni a mobilunkat, ám most egy újabb high-tech innovációt vagyunk kénytelen bemutatni, ami nem más, mint a Samsung egyedi tervezésű hálóruhája.

A fejlesztésről az Origo azt írja, hogy azt a Galaxy Ring inspirálta, amivel a technológiai óriás már amúgyis egy némileg új terepre merészkedett. Az okosgyűrű ugyanis alapvetően egy funkcionális műszaki találmány, a kiegészítő az életjelek figyelésére használható, és használatával a vásárlók részlegesen vagy teljesen kiválthatják az okosórákat. 

És hogy hogyan kerül az asztalra – pontosabban a felhasználókra – a hálóruha? Mi sem egyszerűbb: a Samsung alvóalkalmatossága a Galaxy Ring kiegészítőjeként jelenik meg, amivel a techóriás az okosgyűrűjének fontosságára próbálja felhívni a divatvilág krémjének a figyelmét. Ennek érdekében a vállalat együttműködésre lépett LaQuan Smith luxus divattervezővel, aki – micsoda meglepetés – a Galaxy Ring által inspirált hálóruhát tervezte meg.

Ráadásul duplán, mivel a Lucid Dream by Laquan Smith | Samsung névre keresztelt luxus hálóruhából férfi és női kivitel is várható. Ugyanakkor az új ruhadarabokra még egy kicsit várni kell, azokat majd szeptember 9-én mutatják majd be New York-i divathéten, a divattervező 2025 tavaszi / nyári kollekciójának részeként. 

A divattervező elmondása szerint a Galaxy Ring viselése során jött rá, hogy mennyire fontos számára a kreatív inspirációinak megtalálásában az alvás, az álmai gyakran inspirációul szolgálnak a dizájnjai megalkotásakor. Ezen túlmenően a kollaborációhoz kapott Galaxy Z Fold6-ot is dicsérte, a nagy kijelzője és az S-Pen segítettek számára a szkeccselésben, továbbá a bekarikázással való keresés is nagyon tetszett neki.

Megszorításba fog a Samsung, vagy mégsem?

S ha már Samsung: 2024 januárjában írtunk a cég egyik tervéről, miszerint nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy két év után díjat számítanának fel bizonyos Galaxy AI-funkciókért. „A Galaxy AI funkcióit 2025 végéig ingyenesen biztosítjuk a támogatott Samsung Galaxy eszközökön” – közölte a vállalat, ami alapján bár nem garantált, hogy két év elteltével fizetnie kell majd a felhasználóknak a Galaxy AI funkcióiért, ám a lehetőség továbbra is nyitva marad.

(Kiemelt képünkön a LaQuan Smith által tervezett hálóruha tervei. Forrás: Samsung)