Fizethetnek a Samsung telefonosok az AI miatt

A Galaxy AI funkciók 2025 végéig használhatóak ingyenesen a támogatott Samsung telefonokon.

2024. január 26., 14:05

Szerző:

A Samsung azt tervezi, hogy két év után díjat számít fel bizonyos Galaxy AI-funkciókért – írja a Hvg. Néhány új Galaxy AI-funkció csak a Galaxy S24 tulajdonosai számára ingyenes 2025 végéig.

A Samsung Galaxy AI nevű szolgáltatásgyűjtemény 2025 végén fizetős szolgáltatássá válik

A Galaxy Unpacked rendezvényén a Samsung három új Galaxy S24 okostelefon-modellt jelentett be – és még egy okosgyűrűt is ugratott későbbre. De amit a Samsung nem említett, az az, hogy az új telefonok Galaxy AI névre keresztelt zászlóshajó AI funkciói két év után fizetős szolgáltatássá válnak.  A Galaxy AI számos mesterséges intelligencia funkciót foglal magában a Galaxy S24 termékcsaládot, az élő fordítástól a képszerkesztő eszközökig. A Galaxy S24 sorozatra és a Galaxy AI-re vonatkozó Samsung Australia hírszoba-bejegyzésben található lábjegyzet azonban egyértelművé teszi, hogy ezek a funkciók nem mindig ingyenesek. 

„A Galaxy AI funkcióit 2025 végéig ingyenesen biztosítjuk a támogatott Samsung Galaxy eszközökön” – áll a megjegyzésben. Bár ez nem garantálja, hogy két év elteltével fizetnie kell a Galaxy AI funkcióiért, a lehetőség nyitva marad. Amikor Galaxy S24 okostelefont vásárol, nem feltétlenül vásárol életre szóló hozzáférést a Samsung mesterséges intelligencia eszközeihez – írja az androidcentral.

Az AI mindenhol megtalálható a Galaxy S24-ben

A Samsung Galaxy AI-vel például a Chat Assist finomhangolja üzeneteit a megfelelő hangra, a Samsung Keyboard AI pedig valós időben fordítja le az üzeneteket 13 nyelven. Ráadásul, amikor úton van az Android Auto segítségével, összefoglalja a bejövő üzeneteket, és hangvezérlésű válaszokat és műveleteket javasol, például az érkezési idő megosztását. A Galaxy S24 emellett mesterséges intelligencia által vezérelt szerkesztőeszközökkel is büszkélkedhet, amelyek segítenek az olyan egyszerű módosításokban, mint a törlés, újrakomponálás és újrafeldolgozás. Ha pedig lustának érzi magát, az „Edit Suggestion” a Galaxy AI segítségével javasolja az egyes fényképek szerkesztését, míg a „Generatív szerkesztés” varázslatos módon kitöltheti a háttereket vagy beállíthatja a téma pozícióját, így a képek látványosak lesznek.

A Samsung Electronics elképzelései arról, hogy az AI hogyan teheti kényelmesebbé az életünket

Talán a legérdekesebb a testre szabott, 4 ajtós Flex hűtőszekrény, amely egy belső kamera segítségével akár 33 különböző élelmiszert is felismer, és ha kivesznek belőle valamit recepteket javasol a kivett összetevők felhasználásával. A felhasználók AI Family Hub™ képernyővel beállíthatják a lejárati dátumot is az élelmiszerekhez, így a hűtőszekrény értesítést is arról. 

(Kiemelt képünkön: egy nő egy Samsung Galaxy S24 Ultra okostelefont nézeget. Fotó: Jung Yeon-je / AFP)