Régóta vitatott kérdésre kaptak választ a csillagászok

Komoly tudósok évtizedek óta vitatkoznak azon, hogy elpusztíthatók-e a fekete lyukak. Mostanra kiderült, hogy egy csak elméletben létező anyag felhasználásával megoldható a dolog, de ennek a hatékonysága olyan csekély, hogy megpróbálni sem érdemes. És amúgy sem jutnánk el odáig.

2013. december 8., 06:01

A fekete lyukak, a világegyetemnek ezek a szörnyű gravitációs kollapszusai elpusztíthatatlanok a mai fegyverekkel. A kiirtásukat csak egyvalamivel lehet siettetni: egy kozmikus húrokból készült kábellel. Ilyen anyagot viszont nem ismer a tudomány a gyakorlatban, csak a húrelméletben létezik.

A kísérletezésnek viszont van értelme. A fekete lyukak elpusztíthatatlansága vagy éppen elpusztíthatósága segít megérteni, hogyan változnak a fizika törvényei extrém szélsőséges körülmények között, írja az

Index.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.