Póklámpa – ne kérdezz semmit, japán

Egy japán mérnök, művésznevén Lanius álma az, hogy a hétköznapi tárgyak életre kelljenek, mozogjanak a lakásban. Tervezett egy póklábú lámpát is.

2022. szeptember 26., 16:50

Szerző:

Lanius robotizált póklábakat aggatott több hétköznapi tárgyra is, mert olyan tárgyakat szeretne létrehozni, amelyekről az emberek úgy érzik, hogy van szívük – írja a raketa.hu. Az éjszakai póklámpa elég nyugtalanító külsővel bír, Lanius szerint a póklábak hasznosak: egy lakásban az akadályok közt, adott esetben lépcsőkön a gép így könnyebben közlekedik, mintha kerekei lennének. Ráadásul így jobban azt lehet érezni, hogy ezek a szerkezetek élnek.

Nem mindenki rajong a bizarr tárgyakért

Lanius a Twitteren mutatja be a kreálmányait.

A tervező két kislánya elég eltérően reagál a mozgó tárgyakra: a nagyobbik használja őket, a kisebbik láthatóan tart tőle.

Az eszközöket javarészt kereskedelmi forgalomban kapható alkatrészekből készítették el – ilyen például maga a lámpa is. Valamint a csavarokat, motorokat is le lehet emelni a boltok polcairól – viszont több összekötő, speciális elem 3D-nyomtatással készült.

(Kiemelt fotónk: Póklámpa via Twitter)

 

IPhone-on keresztül vásárolva a mostani 7,99 dollárról 11 dollárra emelkedik a Twitter Blue előfizetés ára, a weboldalon keresztül viszont 7 dollárra csökken – jelentette helyi idő szerint szerdán a The Information című szakújság.

Szövetségi nyomozás indult Elon Musk agyi implantátumot fejlesztő cége, a Neauralink ellen, mert az utóbbi időben egyre több alkalmazott panaszkodott arra, hogy a vezetőség felől érkező nyomás hatására az állatkísérletek szükségtelen szenvedést és halált okoznak a tesztelt élőlényeknek. 

A NASA Artemis 1 missziójának Orion űrhajója minden korábbinál közelebb húzott el hétfő éjjel a Hold felszínétől; 130 kilométerre közelítette meg hétfő éjjel az égitestet, ami azt jelenti, hogy mintegy 50 éve, az Apollo 17 óta nem járt ember szállítására tervezett amerikai űrhajó ilyen közel a Holdhoz.