Orvosok: azonnal hagyják abba a zuhany alatti pisilést

El kell kerülni a komoly egészségügyi problémákat, ülve tessenek. 

2022. május 31., 17:43

Szerző:

Nem tesz jót a húgyhólyagnak, ha valaki a zuhany alatt állva pisil, mind a férfiak, mind a nők esetében – közölte egy uroginekológus a TikTokon.

Dr. Teresa Irwin a videóban elmondta, hogy több probléma is van a tus alatti pisiléssel, például az, hogy idővel állandóan vizelési kényszert érzünk, akárhányszor vízcsobogást hallunk, írja a 24.hu. Dr. Alicia Jeffrey-Thomas terapeuta is egyetértett Dr. Irwinnel, szerinte az embereknek sürgősen fel kell hagyniuk ezzel a szokással.

Jeffrey-Thomas, akinek  közel 500 ezer követője van arról magyarázott, hogy még milyen veszélyei vannak a folyó víz alatti pisilésnek. Arról beszélt, hogy hogyan csapja be az agyat a csobogó víz, és kiemelte az embereket „nem arra tervezték, hogy állva pisiljenek”. Úgy véli, hogy álló testhelyzetben nem lazul el eléggé a medencefenék, és nem tud teljesen kiürülni a húgyhólyag.

Ajay Rane uroginekológus professzor szerint a helyes pisilés a nők esetében a következő:  vécén ülve, mindkét lábat a földön tartva segíthetik a leginkább a comb- és a medenceizmok ellazulását, és még hatékonyabban segíti a hólyag kiürülését, ha az illető még előre is hajol, mintha újságot olvasna.

(Fotó: MTI)