Óriási felfedezésre bukkantak a Hold talajában a Floridai Egyetem kutatói

A kutatás során kiderült, hogy ültethető a Hold talaja. 

2022. június 14., 07:24

Szerző:

A Floridai Egyetem tudósai óriási felfedezést tettek az űrkutatás és az emberiség jövője szempontjából. A kutatást a NASA finanszírozta, írja az Index.
 
 
A kutatás kritikus fontosságú a NASA hosszú távú törekvései miatt, mert  a Holdon és a Marson talált erőforrásokat kell felhasználni a jövő űrhajósainak élelmiszerforrásaihoz.
„Ez a növénynövekedés-kutatás annak is kulcsfontosságú példája, hogy a NASA miként dolgozik a mezőgazdasági innovációk feltárásán, amik segíthetnek megérteni, hogy a növények hogyan képesek legyőzni a stresszes körülményeket a Föld élelmiszer-hiányos területein” 

– mondta Bill Nelson, a NASA munkatársa.

Először azt vizsgálták, hogy a növények növekedhetnek-e a Hold talaján, a regoliton. Most pedig azt kutatják, hogy ez miként járul hozzá, hogy az űrhajósok hosszabb ideig tartózkodhassanak a Holdon. 

(Fotó: Shutterstock)

Bár az emberek 91 százaléka szereti, ha a márkák viccesek, és 72 százalékuk választana egy humoros márkát a konkurenciával szemben, az üzleti vezetők 95 százaléka tart a humor használatától az ügyfélkapcsolatokban egy felmérés szerint.