Jó hír a vaccinofóbiásoknak: jön a pirula

Tudósok már dolgoznak a vakcinákat helyettesítő megoldáson. 

2022. február 3., 12:42

Szerző:

Massachusettsi Műszaki Egyetem szakemberei szerint a jövőben egy egyszerű megoldással ki lehetne váltani az oltásokat, így azok is fel tudnák venni a szükséges oltóanyagot, akik félnek a tűtől és a szúrástól – írja cikkében a Egészség Kalauz.

„A Matter folyóiratban megjelent tanulmányban egy apró, kapszulaszerű eszközről írnak, amit ha lenyel az ember, a gyomor nyálkahártyáján keresztül juttatja be a szervezetbe a szükséges mRNS-t.fert”

– magyarázza a cikk a Pénzcentrum nyomán. A kísérletek már évek óta folynak, most azonban három sertésből kettő gyomrában kimutatták az enzimet, viszont még mindig megoldatlan probléma, mivel egyik sertés májszövetében se volt megtalálható.

A további vizsgálatok során megnézik majd, hogy csak a gyomorban, vagy az egész szervezetben beindítják-e az immunválaszt a kapszulák.

He ez lehetséges, akkor az oltás majd kiváltható lehet kapszulákkal is.

A kapszula egyébként annyira jól működik, hogy képes önmagától a megfelelő irányba fordulni, hogy aztán egy milliméternél is kisebb tű segítségével juttassa be a szövetbe az anyagot – írja az oldal.

(Kiemelt kép: Kesztyűs kéz tartja a kapszulákat. Fotó: DIGICOMPHOTO/ Science Photo Library via AFP)