Nem lesz többé kérdés, hogy Waze-vel vagy Google Mapsszel megyünk-e

Összevonják a két legnépszerűbb térképalkalmazás – a Waze és a Google Maps – fejlesztőcsapatait.

2022. december 13., 13:55

Szerző:

Mindkét alkalmazás a Google tulajdonában van, és a cég szóvivője igyekezett mindenkit megnyugtatni: a két app továbbra is külön termékként lesz elérhető – írja a Wall Street Journalre hivatkozva az ITBusiness.  A változás „csupán” a Waze-t fejlesztő 500 fős csoportot érinti, akik december kilencedikétől a Google Geo csapatának tagjai lesznek, amely a Maps, az Earth és a SteetView megoldásokért felel. 

A Google még 2013-ban 1,1 milliárd dollárért vásárolta meg a Waze-t. A két termék között hamar kialakultak a szinergiák: a Google Maps elérte a Waze friss forgalmi adatait, míg a Waze hozzájutott a Google páratlannak nevezhető keresőképességeihez. A szóvivő hivatalos közlése szerint az összeolvasztás célja elsősorban a jelenleg még mindkét csapatnál, egymással párhuzamosan végzett munkafolyamatok optimalizálása, így a költségek csökkentése.

A Waze továbbra is igen népszerű térképalkalmazásnak számít, havi 151 milliónyi felhasználójával. Az app közössége elsősorban Európában erős, köszönhetően az aktív, a forgalmi zavarokat, baleseteket, traffipaxokat, útfelbontásokat és más akadályokat azonnal jelentő közösségének.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Ali Balikci/Anadolu Agency/AFP)