MSZP: az intézményesített butítás eszköze az állami tankönyvek bevezetése

Az „intézményesített butítás” eszközének tartja Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségének tagja az állami tankönyvek bevezetését.

2014. április 27., 14:04

Az ellenzéki párt szakpolitikusa vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az államnak nincs elég ideje arra, hogy szeptemberre megfelelő minőségű tankönyveket fejlesszen – számolt be róla a Híradó.hu.

Kunhalmi Ágnes szerint az állami tankönyvek bevezetése szembemegy az első Orbán-kormány által hozott tankönyvellátási – szavai szerint egyébként nagyon jó – törvénnyel, továbbá az alaptörvényt és a jelenlegi köznevelési törvényt is sérti, hogy csorbul a pedagógusok tanítási szabadsága.

Az MSZP-s politikus szerint mindennek következményeként rohamosan esik majd a színvonal, tanulási és tanítási nehézségek jelentkeznek, elvesznek az egyéni tehetségek. Ez az oktatási rendszer újabb munkanélkülieket termel majd Magyarországon – figyelmeztetett Kunhalmi Ágnes

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.