Videó: így járőrözik éjszaka a robot a Hyundai-gyárban

Ha elég ügyesnek bizonyul a robot, akkor minden gyárban ezt alkalmazhatják.

2021. szeptember 20., 10:21

Szerző:

A Boston Dynamics által kifejlesztett négylábú robot járőrözik éjszakánként a Hyundai dél-koreai gyárában, írja az autoevolution. Miközben az élő dolgozók néha pihenőt tartanak, esznek, isznak, a robot alkalmazásával mindezeket megspórolja a gyár. A Boston Dynamics már korábban bemutatott egy robotkutyát, Spotot, ami nagyon kreatívnak bizonyult a beépített mesterséges intelligencia miatt.

A robot járőrnek hőkamerája és 3D mozgásérzékelője van, valamint amint nagyon magas hőmérsékletű területet észlel, képes értesíteni a tűzoltókat. Továbbá a mozgásérzékelőnek köszönhetően ellenőrizni tudja a nyitott ajtókat és azonosítani a nem várt látogatókat. Természetesen (még) nem fog tüzet nyitni rájuk, de képet tud készíteni és feltölteni azt egy biztonságos weboldalra.

A Hyundai egyelőre kísérleti jelleggel alkalmazza a robotot, de amennyiben a robot hatásosnak bizonyul a cég minden gyárában bevezetik a biztonsági robotok használatát.

 

(Kiemelt kép: A Boston Dynamics Spot robotja, a barcelonai Mobile World Congress (MWC) második napján, 2021. június 29-én a spanyolországi Barcelonában. Fotó: Joan Cros / NurPhoto via AFP)

Csütörtök este szabadszemmel is megfigyelhető a holdsarló és a Fiastyúk együttállása. A Jupiter fölött járó Uránusz és alatta a Pons-Brook üstökös már egy kézitávcsővel is megfigyelhető, továbbá két csillagfedés is látható lesz – tájékoztatott a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. március 29., 13:48

Az életmód hajlamosít a rák kialakulására vagy a genetikai tényezők meghatározóbbak? Örökölhető-e a rákbetegség? A szakértők is nagyon körültekintően fogalmaznak a témában.