Luxusautókat kapott Vitézy

A Vitézy Dávid által vezetett Budapesti Közeledési Központ jelenleg alig több mint 100 főt foglalkoztat, a társaság mégis 12 fős luxusautó-flottáról írt alá bérleti szerződést – derül ki a Blikk birtokába került dokumentumokból. Tíz extrákkal felszerelt, vadonatúj Skoda Superb már meg is érkezett a BKK-hoz.

2011. november 9., 10:28

A BKV rövidesen csődbe mehet, ha nem kap ismét állami forintmilliárdokat, eközben állami vezetőket megillető luxuskocsival jár a BKK minden tizedik dolgozója. Az egyik autót Vitézy Dávid vezérigazgató és a főtanácsadójának kinevezett Nagy Levente már használja is.

Egy ilyen jármű felszereltségtől függően 7–12 millió forintba kerül, a havi bérleti díja pedig 200–400 ezer forint lehet. Arra a kérdése, hogy a BKK mennyit fizet az új autóflottáért, a Blikk lapzártáig nem kapott választ a cégtől. Internetes oldalukról viszont kiderül, hogy áprilistól decemberig mintegy 6 millió forintért vásárolnak üzemanyagkártyát. Vitézy Dávid, korábban a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője, s a BKV felügyelőbizottság akkori ellenzék által delegált tagjaként felemelte a szavát a BKV új autóflotta-beszerzése miatt. Kezdeményezte, hogy hozzák nyilvánosságra a BKV összes autóbérlési szerződését.