Kínában tizennyolc év alatt heti három órát mehet a számítózás

Kína megoldotta a fiatalok játékfüggőségének problémáját – áll az ország legjelentősebb online játék-ipari szövetsége által írt jelentésben.

2023. január 22., 10:40

Szerző:

A kínai hatóságok tavaly szeptemberben új szabályokat léptettek életbe, amelyek megtiltják a 18 éven aluliak számára, hogy heti három óránál hosszabb ideig játsszanak videojátékokat. A szigorú, társadalmi szintű beavatkozásra szerintük azért volt szükség, hogy megállítsák az egyre növekvő függőséget, írja a Reuters.

A lépés a kínai technológiai szektor elleni széles körű szabályozási fellépés része volt, egyike a szerencsejáték-ipar ellenőrzésének szigorítására tett erőfeszítéseknek.

A kiadott jelentés szerint  a fiatal játékosok több mint hetvenöt százaléka mára hetente kevesebb, mint három órát játszik, és dicsérte a kínai játékgyártó cégeket, amiért „figyelemre méltó eredményeket” értek el a játékfüggőség visszaszorítására.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Pixabay/OsloMetX)

 

 

A Rio de Janeiróban tomboló 50 Celsius-fokos hőségben az emberek az óceánban keresnek enyhülést, a helyi állatkert lakóinak melegét pedig egzotikus, fagyasztott finomságokkal, például véres fagyival próbálják csillapítani gondozóik.