Két új videojáték szivárgott ki egy héten belül

Bár csak a jövő héten kerülne kereskedelmi forgalomba, a torrent-oldalakon már terjed a Sony új játéka, a Killzone 3. Korábban a Crysis 2 még befejezetlen verziója került idő előtt a kalózok kezébe.

2011. február 17., 16:32

Hivatalosan csak február 22-én kerülne a boltokba, de már két verziója is terjed a Killzone 3-nak a torrent oldalakon. A GamerTell portál szerint a Sony új Playstation programjának európai kiadása került ki kétféle verzióban is a világhálóra. A kalózok sima és 3D-s verzióhoz is hozzáférhetnek, amennyiben feltört PS3 készülékkel rendelkeznek.

Egy héten belül ez a második jelentősebb kiszivárgás a videojáték-ipar területén. Néhány napja a Crytek által fejlesztett Crysis 2 egy még részben befejezetlen verziója bukkant fel a kalózoldalakon, a kész játék körülbelül egy hónapon belül jelenne meg.

Bár a kalózkodás áldozatok nélküli bűncselekménynek tűnik, minden érintett számára komoly következményei lehetnek. Az elmaradt értékesítés bizonytalanná teheti a folytatások, új programok megjelenését, veszélybe sodorhatja a fejlesztők állását, amely nem csak az iparág, de a fogyasztók számára is veszteséget jelent.

A PS3 konzolok biztonsági rendszerének feltörése óta nő az elérhető kalózprogramok száma, ugyanakkor a Sony követni tudja a kalóz Killzone 3 használóit, ha azok felcsatlakoznak az internetre.