Két hiúz eszét elvette a vágy, éktelen nyávogással estek egymásnak az úton

2018. május 24., 12:11

Szerző:

Rendkívül ritka pillanatot sikerült megörökítenie Kanadában egy párnak, Edward Tristnek és Nicole Lewisnek, akik éppen kocsiban ültek az ontariói Avery Lake közelében autókázott, amikor beleütköztek két kanadai hiúzba – írja az IFLScience. 

A két ragadozó szemtől szemben állt egymással az út szélén, éktelenül, néha eltorzuló fejhangon nyávogtak egymásra, a pár pedig szerencsére felvételt készített a jelenetről. A YouTube-ra feltöltött videót néhány nap alatt már több mint egymillióan nézték meg:

A párt a leginkább az lepte meg, hogy a hiúzok az autó közeledésére sem húzódtak le az útról. Ennek oka Luke Hunter, a Panthera nevű állatvédő szervezet vezető természetvédelmi tisztségviselője szerint az lehet, hogy a vágy egyszerűen elvette az eszüket. A hiúzok világában most van a párzási időszak, a viselkedésükre pedig ez adhat magyarázatot. Mivel a faj nőstény és hím egyedei rendkívül hasonlítanak egymásra, nehéz megállapítani, hogy a videón milyen nemű példányok is láthatóak.

A videó csak a hiúzok párbajának egy percét örökíti meg, de a két ragadozó már tíz percen át nézett szembe egymással, amikor Trist és Lewis úgy döntött, hogy tapintatosan elhagyják a helyszínt.