Hollande: Kevesebb atom, több megújuló energia

François Hollande megválasztott francia elnök ígéretei között szerepel az ország nukleáris kvótájának 75%-ról 50%-ra való csökkentése 2025-ig, valamint az is, hogy Franciaországot a tengeri energia vezető európai hatalmává teszi. ()

2012. május 12., 16:23

A szocialista párti politikus változás-elképzelésében igen jelentős szerepet kapott az energiapolitika és a környezetvédelem, mint az a januárban nyilvánosságra hozott „60 vállalás” című programjából is kiderült. Ígéretet tett arra, hogy olyan új pénzügyi eszközöket teremt, amelyekkel zöldtechnológiai és fenntartható közlekedési és szállítási projekteket lehet beindítani.

Hollande ugyan hitet tett a Franciaországnak De Gaulle elnök óta alapelvnek számító „nukleáris függetlenség” mellett, de mindenképpen csökkenteni akarja az atomenergia arányát az ország energia-termelésében, miközben fenntartják a maximális biztonságot és a folytatják a folyamatos modernizációt. Tiszteletben kívánja tartani Franciaország kötelezettségeit az üvegház hatású gázok csökkentésében, egyben olyan ösztönző rendszert vezetne be, amely a felelős, takarékos energiafogyasztásra késztetné a lakosságot.

Forrás:

http://www.energiacentrum.com/