Harmadszor is megmozdult a föld Nógrádban

Újabb, a Richter-skála szerint 3,1-es erősségű földrengés volt 15 óra 22 perckor Nógrádban – tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

2015. január 1., 17:50

Angyal Eszter elmondta, hogy ezúttal is Iliny község közelében volt a földmozgás epicentruma. Újév napján ez már a harmadik földrengés volt a térségben, a lakossági bejelentések folyamatosan érkeznek.

Eddig a katasztrófavédelem szakemberei kilenc káresetet, padlórepedést, vakolathullást regisztráltak – tette hozzá a szóvivő.

Az első, a Richter-skála szerint 3,9-es erősségű földrengés 7 óra 43 perckor, a második, 4-es magnitúdójú 11 óra 45 perckor volt. A katasztrófavédelem szakemberei egész nap helyszínelnek a víztározók gátjain, a veszélyes üzemekben, a közműszolgáltatóknál, illetve a közúti és vasúti közlekedés biztonsága érdekében.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.