Felszínre hozzák a tengerkutatás ékszerét

Már a jövő héten hozzá akarnak látni annak a Karib-tengeren fekvő hajóroncsnak a feltárásához, amelyről azt feltételezik, hogy Kolumbusz Kristóf Santa Maria nevű zászlóshajója, írja az MTI.

2014. május 15., 06:13

Barry Clifford, a kutatócsoport amerikai vezetője szerdán New Yorkban sajtótájékoztatót tartott, és azt mondta: a feltárás elkezdése attól függ, hogy mikor kapnak engedélyt a haiti kormánytól. Még találniuk kell egy olyan helyet is, ahol a felszínre hozott leleteket elhelyezhetik.

A roncs Haititól északra, egy korallzátony közelében fekszik 3-5 méter mélyen a tengerben. Clifford szerint a régészeti adatok, illetve a föld- és vízrajzi helyzet is azt valószínűsíti, hogy a roncs Kolumbusz 1492-ben elsüllyedt hajója.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.