Ennél a piros lámpánál élvezet várakozni

A HAWK (Hochschule für angewandte Wissenschaft und Kunst) német egyetem három hallgatója 2012-ben állt elő a StreetPong ötletével, ami nem más, mint egy ügyes játék, amellyel a pirosnál várakozó gyalogosok múlathatják az időt, amíg zöldre nem vált a lámpa.

2014. december 7., 15:59

Amelie Künzler, Sandro Angel, és Holger Michel lehetőséget kapott arra, hogy dizájncégekkel és közlekedési szakértőkkel együttműködve megalkossák a játék egy olyan változatát, amit élesben is kipróbálhattak.

A németországi Hildesheimben hivatalosan is beüzemelték a világ első olyan gyalogosátkelőjét, amit StreetPonggal szereltek fel – igaz a terméket időközben átkeresztelték ActiWait-re. Az érintőképernyős játék nem csak arra alkalmas, hogy kapcsolatot teremtsen vadidegen emberek között, és elszórakoztasson, amíg a pirosnál álldogálunk, hanem – remélhetőleg – lecsökkenti a tilosban átkelő türelmetlen gyalogosok számát is.

Streetpong an der HAWK in Hildesheim, die Eröffnung! from HAWK Hildesheim on Vimeo.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.