Emberi csontokat találtak Szegeden csatornázás közben

Emberi csontokat találtak csatornázási munkák során Szeged belvárosában, a Szentháromság utcában, a szakemberek megállapították, hogy a csontok két gyermek és egy felnőtt maradványai – közölte a Móra Ferenc Múzeum sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

2016. augusztus 12., 17:24

Medgyesi Konstantin elmondta: a terület nem nyilvántartott régészeti lelőhely, így a szakemberek nem számítottak arra, hogy onnan leletek kerülhetnek elő. Csatornázási munkák közben azonban kétméteres mélységben emberi csontokat találtak.

A két gyermek és egy felnőtt maradványai szétszóródva voltak a föld alatt, ezért a régészek csak valószínűsítik, hogy egykor több sírgödör lehetett itt – tudatta a muzeológus, hozzátéve, hogy a leletek a múzeum raktárába kerültek.

A közgyűjtemény munkatársai kezdeményezik, hogy a területet ismeretlen lelőhelyként, temetőrészletként vegyék nyilvántartásba – mondta Medgyesi Konstantin.

A leletek korának meghatározásához további vizsgálatokra van szükség. Elképzelhető, hogy nem régészeti korúak, vagyis 1711-et követően temették el a felnőttet és a gyermekeket – közölte a sajtóreferens.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.