Elon Musk ismét frászt hozza a felhasználókra

A milliárdos üzletember mindenki számára fizetőssé tenné az X-et, hogy kizárja a botokat, amelyek szerinte teljes egészében megfertőzik a felhasználók feedjét.

2023. szeptember 27., 20:53

Szerző:

A napokban tárgyalt Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel Elon Musk, a megbeszélésen utóbbi új játszóterének, az X-nek a jövőjére is kitértek.

Mint kiderült, Musk egyáltalán nem zárkózik el attól, hogy a jövőben a felhasználóknak fizetniük kelljen azért, hogy az X-et böngésszék – sőt szerinte ez egy elengedhetetlen lépés lenne a botok kiszűrésének érdekében, írja a Tech Chrunch nyomán az Index.

„Ez az egyetlen mód, amit el tudok képzelni a hatalmas botseregek kiűzésére. Egy bot üzemeltetése egy fillér töredékébe kerül – nevezzük egy fillér tizedének – azonban ha egy profil működtetéséért már egy minimális összeget is fizetni kellene, a botok fenntartása az egekbe szökne. Ráadásul minden alkalommal, amikor egy botkészítő újabb hamis profilokat szeretne regisztrálni, egy újabb fizetési módra lenne szüksége, ami már sokkal nehezebben kivitelezhető” – véli Elon Musk.

Arról még nincsenek hivatalos információk, hogy mindez mikortól és milyen összeg megfizetése mellett képzelné el. Az oldalnak jelenleg 550 millió havi felhasználója van naponta 100–200 millió posztot generálva.

(Kiemelt képünk illusztráció: a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk várja, hogy 2019. január 9-én találkozzon Li Keqiang kínai miniszterelnökkel a Zhongnanhai vezetői épületben Pekingben. Fotó: Mark Schiefelbein / POOL / AFP)