Elektronikus eldobható pelenka kapta a leginnovatívabb termék díját Hongkongban

A 31. Hongkongi Elektronikai Kiállításon és Vásáron bemutatott tízezernyi innovatív termék közül a CAREase ápolórendszer, egy elektronikus eldobható pelenka kapta meg a kiváló innovációt és technológiát képviselő termékek díját.

2011. november 10., 14:15

A termék háromévnyi fejlesztés és csaknem 10 millió hongkongi dollárnyi befektetés után került a közönség elé. A feltaláló most az őszi HKTDC Elektronikai Vásáron keresztül próbálta a terméket az európai, amerikai és japán üzleti partnerekkel megismertetni.

A hongkongi Ckicom Technology Limited vezérigazgatója, Kevin Huang elmondta, hogy a CAREase ápolórendszer segít a pelenka nedvességének ellenőrzésében és figyelmeztet a pelenka cseréjének szükségességére. Huang szerint „a találmány legnagyobb előnye, hogy az idősápolást előtérbe helyezte elektronikus technológián belül, valamint, hogy segíti az ápolószemélyzet hatékony munkáját, ezáltal jobb ellátást biztosítva az időseknek.”

A CAREase ápolórendszerben használt pelenkák nem sokban különböznek a hagyományosaktól. Az egyetlen különbség a pelenkába nyomtatott nedvességérzékelő csík, amely jeleket küld a Ckicom által kifejlesztett ellenőrző rendszernek. A vezérigazgató hozzátette: „Az átlagos pelenkák ára nagyjából 2 és 5 dollár között mozog, és a CAREase pelenkák árát is ehhez igazítottuk.”

Arra ébredt reggel, hogy korlátozta a profilját a Facebook, törölték a bejegyzését vagy hozzászólását a közösségi médiában? Nem tudja, miben vétett, mert az illetékes szolgáltató nem indokolta a döntését? Augusztus óta ilyen esetben egy peren kívüli vitarendezésre létrehozott, szakmailag független testülethez, az Online Platform Vitarendező Tanácshoz (OPVT) lehet fordulni.