Csodás árapályjelenség: száraz lábbal át a tengeren

Dél-Koreában egy különleges árapályjelenség következtében évente kétszer megnyílik a tenger, és egy rövid időre szabad átjárást enged Dzsindo és Modo szigetei között, amikor több ezren kelnek át gyalog tengeren.

2016. június 7., 16:30

2,8 kilométer hosszú, 30-40 méter széles út keletkezik, ahol száraz lábbal lehet átkelni a két sziget között. A tenger mindössze 1 órára nyílik szét, utána visszafoglalja a területet. Ez a csoda évente kétszer, februárban és júniusban történik meg.

A helyiek hatalmas ünnepséget rendeznek a egyedülálló jelenség tiszteletére. A Jindo Sea Parting Festival keretein belül helyi dzsindo népdalokat, dobelőadásokat lehet hallgatni, sámánokat, néptáncosokat lehet megnézni, emellett modern lézershow és tűzijáték is szerepel a programban. Rengeteg ember és egyre több turista gyűlik össze a parton, hogy átsétáljanak egyik szigetről a másikra és megcsodálják a „koreai Mózes csodájaként” emlegetett különleges árapályjelenséget. Dzsindo csodája mindössze 1975 óta ismert a nyugati világ előtt, először Dél-Korea párizsi nagykövete adta hírül.

Forrás:

Impressmagazin.hués Érdekesvilág.hu

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.