A Viagra után itt a magömlést késleltető szer

Dr. Mike Wyllie brit kutató, a Viagrát kifejlesztő csapat egyik egykori oszlopos tagja bejelentette legújabb találmányát, a Tempe sprét, ami a legendássá vált kék tablettához hasonlóan az ágyban csődöt mondó férfiakat segíti, ezúttal a korai magömlés megszüntetésével.

2013. szeptember 26., 17:05

A Tempe a tesztek szerint a megfelelő helyre permetezve nagyjából az ötszörösére nyújtja azt az időt, amíg a férfi a szexet élvezni tudja. Ezt két, gondosan kiválasztott és adagolt érzéstelenítő vegyülettel éri el. Öt perc alatt hat, és akár szex előtt két órával is bevethető. A tesztalanyok ugyanakkor mellékhatásként enyhe égető érzésről és fejfájásról számoltak be időnként. Az EU megfelelő hivatala ennek ellenére megadta az engedélyt a szerre, ami így várhatóan jövőre fog forgalomba kerülni, vényköteles gyógyszerként – írja az Index.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.