A képviselő-polgármester blogbejegyzés miatt feljelentést tett

2009. október 5., 23:47

2009. október 5. 18:10
Hatvan | A rémhírterjesztéseknek és rágalmazásoknak véget kell vetni. Ezért is tett feljelentést ismeretlen tettes ellen Érsek Zsolt polgármester – írta a heol.hu.

Hatvan térségében korábban nem volt „divat” a sárdobálás, és jó lenne, ha ez a jövőben is így lenne. A rémhírterjesztésnek, a rágalmazásoknak egyszer s mindenkorra véget kell vetni, ezért bizonyos jelenségek kapcsán a Központi Nyomozó Főügyészséghez fordultam, ahonnan értesítettek, hogy elrendelték a nyomozást – tájékoztatott Érsek Zsolt, a 4. számú választókörzet országgyűlési képviselője, hatvani polgármester.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Érsek elmondta: először egy állítólagos lőrinci blogbejegyzésben tűnt fel negatív kontextusban a neve, majd a bejegyzést más internetes portálok is átvették. Egyebek mellett olyanokat írtak róla, hogy felgyújtotta a lőrinci családi házát – ezzel szemben a valóság az, hogy régebben a hatvani portája égett le, de nem gyújtogatás következtében –, vagy hogy lopta az áramot.

A politikus szerint az ehhez hasonló állítások sértik a jó hírnevét. Úgy tudjuk, a bejegyzések szeptember 5-én kerültek fel az internetre. Hogy a nyomozás elrendelésének köze lehet-e az eltávolításukhoz, nem tudható, de tény, hogy a kereső ma már nem találta a hasonló összefüggésben beütött kulcsszavakat.