Zámbó Krisztián és Péter Srámek is gyászolja Zámbó Jimmy dalszerzőjét: Ha jól tudom, velem dolgoztál utoljára

Elhunyt id. Kaszás Péter, Zámbó Jimmy slágereinek szerzője.

2024. január 11., 07:46

Szerző:

Szerda este jött a hír, hogy elhunyt Zámbó Jimmy több nagy slágerének a szerzője, id. Kaszás Péter. Ő írta a Király néven is ismert énekes olyan dalait, mint például a Bukott diák, a Szeress úgy is, ha rossz vagyok, a Mit akarsz a boldogságtól, a Bye-bye lány!, az Egyszer megjavulok én, az Ugye nem bántad meg? vagy a Sírj a vállamon. Dalt szerzett Korda Györgynek, Aradszky Lászlónak, Komár Lászlónak, Kovács Katinak, Oszter Sándornak, Balázs Palinak és számos más ismert előadónak is.

„Édesapámmal a legszebb dalok születtek meg, amit együtt írtak Kaszás Péterrel, akitől most elbúcsúztunk, Isten nyugosztalja”

– írja Zámbó Jimmy fia, Zámbó Krisztián az Instagramon egy sztoriban. Ő a Borsnak is nyilatkozott, többek között a következőket mondva:

„közelről ismertem őt apu által, sokat dolgoztak együtt. Én is tartottam vele a kapcsolatot ameddig tudtam, de sajnos az utóbbi időben már nem volt alkalmunk beszélni a betegsége miatt. Az biztos, hogy egy csodálatos művészt vesztett el a világ, de én hiszek abban, hogy most már apuval írják a dalokat.”

Id. Kaszás Péter szerzett zenét Péter Srámeknek is, aki Zámbó Jimmy örökségét viszi tovább a fiatalabb generációnak, ami miatt a Zámbó család igencsak neheztel rá. Péter Srámek szintén megemlékezett a most elhunyt zeneszerzőről az Instagramon:

„nyugodj békében, drága barátom! Köszönök mindent! Madarak szállnak című lemezemet neked köszönhetem, csodálatos dalokat írtál nekem, ha jól tudom, velem dolgoztál utoljára. Élveztem minden percét! Sokat nevettünk, esténként dolgoztunk, soha nem mondtál nekem nemet, mindig nyitva volt az ajtód. Nagyon hálás vagyok azért, hogy megismerhettem és együtt dolgozhattam veled. Köszönöm a közösen elért eredményeket! R.I.P”

A poszt egy közös fényképet is tartalmaz, ez látható alább.

(Kiemelt kép: Komaromipisti via Wikipédia)