Wolf András elárulta: igazából ezért jött el a Séfek séféből
Wolf András 2017-től hat évadon át keresztül szerepelt a Séfek séfe című műsorban, de idéntől Tischler Petra vette át a helyét.
Új epizóddal jelentkezett a Három igazság című interjúsorozat a Palikék Világa by Manna című YouTube-csatornán, és a vendég ezúttal Wolf András volt. Őt a Séfek séfe mellett onnan is lehet ismerni, hogy a New York Kávéház, a Gundel étterem és a Séf asztala vezetésében vesz részt. E három intézmény között mozog, étlapokat tervez, kollégákat segít, rendezvényeket szervez. Ehhez a munkához tér most vissza teljes figyelmével és energiájával azután, hogy kilépett a TV2 gasztrorealityjéből.
Wolf András ezért hagyta ott a Séfek séfét
Wolf András azt mondja, hogy nagyon sokan nézik a Séfek séfét még mindig, úgyhogy úgy tűnik, sikerült neki a csúcson abbahagyni a tévézést. A következőképpen beszél a távozásáról:
„Nagyon nézett, nagyon sikeres a műsor, de hat év nagyon-nagyon hosszú idő. Én alapvetően nem a tévézésben élek, nem abban töltöm a mindennapjaimat, hanem van civil foglalkozásom. Rengeteg időt vesz el egy ilyen forgatás.”
Wolf András így részletezi azt, hogy mennyi idejét vitte el egy-egy Séfek séfa-évad leforgatása:
„Huszonöt adás van, az huszonöt forgatási nap. És mellette tartunk tréningeket, workshopokat a versenyzőknek. Tehát 43 nap egy forgatási etap. [...] Van egy-egy nap szünet a forgatások között, főleg átállásnál. Ugye van a casting-rész, van a bootcamp-rész és van a show-rész, és aközött vannak átállások. Meg az elődöntő-döntő előtt is. Azokon a napokon tartunk workshopokat, meg fotózás meg kisfilmforgatás...”
Wolf András azt mondja, hogy évente másfél hónapra emiatt el kellett tűnnie a munkahelyéről, ami igencsak komplikálta a dolgokat. Bár a forgatás közben is próbálta intézni az éttermei ügyeit, de mint mondja, ezt a munkát nem igazán lehet távolról, home office-ban végezni. Évek óta gondolkozott rajta, hogy abba kéne hagyni, de a tévé annyira elvarázsolta őt, annyira szerette a műsort, hogy hat évig csinálta.
Wolf András nem alkalmas szakácsnak?
És egy érdekes gondolat Wolf Andrástól azzal kapcsolatban, hogy amit egy klasszikus éttermi szakács csinál, arra szerinte ő nem alkalmas.
„A szakácsszakmában a monotonitástűrés nagyon fontos dolog. Hiszen napról napra ugyanazt kell... – na én erre nem vagyok alkalmas. Meg tudom csinálni, de komfortzónán kívül van”
– finomítja a mondanivalóját Wolf András, és hát itt akkor egy nem is annyira különleges tulajdonságára mutatott rá, mert valószínűleg nem sokan vannak, akiknek az a komfortzónája, hogy egy roppant monoton munkát végezve napról napra mindig ugyanazt csinálja a végtelenségig. Itt találja a teljes interjút.
(Kiemelt kép: YouTube/Palikék Világa by Manna)