Újabb fejlemény: a holttest nincs meg, de VV Fanni ennek ellenére kaphat végre síremléket

VV Fanni családja bízik az igazságszolgáltatásban. 

2023. március 17., 08:55

Szerző:

VV Fanni ügyében újabb fordulat állt be. A Bors információi szerint májusban tárgyalják a Fővárosi Ítélőtáblán B. László emberölési ügyét, tehát másodfokon is megszületik a jogerős ítélet. Ez azért is fontos, mert a család ezt követően elintézheti Novozánszki Fanni holtnak nyilvánítását, és végre egy síremléket is állíthatnak a lány számára.

B. Lászlót elsőfokon 2022 nyarán, számos közvetett bizonyíték alapján életfogytiglani börtönre és 24 millió forint pénzbüntetésre ítélték. Az sem kizárt, hogy májusban súlyosbítani fogják a férfi büntetését, de az is eldőlhet, hogy B. László élete végéig rácsok mögött marad, vagy esetleg 25 év múlva feltételesen szabadlábra kerülhet.

A család ügyvédje is megszólalt az ügyben: 

„Bízunk benne, hogy a Fővárosi Ítélőtábla is bizonyítottnak látja majd, hogy B. László előre megfontolt szándékból szabadult meg Fanni élettelen testétől, és ezért életfogytig tartó börtönbüntetést kap”

- nyilatkozta dr Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője a Borsnak.

Novozánszki Fannit csak a jogerős ítélet után lehet halottá nyilvánítani. Az ügyvéd elmondta, hogy VV Fanni édesanyja ott lesz a májusi tárgyaláson is, amikor kimondják a jogerős ítéletet. Hozzátette, hogy a gyászoló édesanya bízik az igazságszolgáltatásban, és abban, hogy lezárhatják ezt a szörnyű 6 évet, valamint méltó síremléket állíthatnak a lányának. 

(Kiemelt kép: RTL)