Kiderült, miért nem tudják VV Fannit halottá nyilvánítani

Sosem került elő VV Fanni holtteste. 

2023. január 23., 07:37

Szerző:

A gyászoló család nem lelhet békére: nem tudják halottá nyilvánítani Novozánszki Fannit, aki 2017-ben tűnt el nyomtalanul. VV Fanni ügye az egész országot megrázta, B. László a lány elrablását beismerte, de a meggyilkolását a mai napig tagadja. 

A család jogi képviselője elárulta, hogy VV Fannit csak azután tudják halottá nyilvánítani, hogy májusban lezajlik a másodfokú tárgyalás, de mivel még hosszú hónapok vannak vissza, a szülők nem tudták elindítani a hagyatéki eljárást, valamint síremléket sem állíthattak a gyermeküknek - írja a Blikk a Bors cikke alapján. 

„Jelenleg várjuk, hogy kitűzze a bíróság a másodfokú tárgyalást, ami véleményem szerint május körül lesz esedékes. Szerettük volna a családdal közösen elérni, hogy végre halottá nyilvánítsák Fannit. Ehhez a polgári bíróság előtt – amely tárgyalja az ügyet – nyilatkoznia kell annak a személynek, aki utoljára látta élve a lányt. Esetünkben ez a személy B. László, aki nyilván nem fogja azt mondani, hogy halott a lány, hiszen akkor bevallaná, hogy ő ölte meg”

- mondta a család jogi képviselője, dr. Lichy József.

B. Lászlót 2022-ben életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték. 

(Kiemelt kép: RTL)