Vujity Tvtrko is felháborodott Tóth Gabi válásán: Érdektelen, jelentéktelen, előremutató tartalmában silány

Vujity Tvtrko nem azon van felháborodva, hogy Tóth Gabi válik, hanem azon, hogy ez érdekli az embereket.

2023. augusztus 22., 10:13

Szerző:

Vujity Tvtrko rendkívül hosszú kirohanást posztol Tóth Gabi és Krausz Gábor válása kapcsán, teszi ezt méghozzá úgy, hogy a két főszereplőt nem nevezi nevén – Fenyő Iván ugyanezt a módszert választotta a múlt héten ugyanehhez az üzenethez.

Vujity Tvtrko hosszú évekig dolgozott a médiában, a bulvármédiában is, hiszen vezette a Mokkát a TV2-n. Ennek ellenére az alábbi bejegyzése szerint vagy nem érti, hogy az embereket miért érdekli az, hogy a kormánypárt által támogatott énekesnő magánélete szöges ellentétben áll az általa évek óta hirdetett eszményekkel – vagy érti, de ennek ellenére zavarja, hogy erről (ennyi) szó van.

A Hawaii-ra költözött médiaszemélyiség a következőket írja:

„társadalmi jelenségről írok, gondolatébresztőként. Szokásomhoz híven ezúttal is kerülöm a személyeskedést, mégis: konkrét példából indulok ki. Megvártam, míg boldog és boldogtalan kifejti a véleményét az énekesnő és a szakács/séf szakításáról, a megcsalásról, különköltözésükről, az új partnerről, a lehetséges okokról, sőt, még valami jósnő exkluzív interjújába is belefutottam, ahol egy kártyavető/tenyérolvasó/gömbnézegető jós-szakember nyilatkozott a lehetséges jövőről.”

Vujity Tvtrko tehát kerüli a személyeskedést, ezért nevet nem ír, de azért teljesen pontosan beazonosíthatóan megfogalmazza, hogy kiről van szó. Ugyanígy jár el a bejegyzése folytatásában VV Aurelióval és Berki Krisztiánnal kapcsolatban is: nekik szintén odaszúr egyet-egyet úgy, hogy egyértelmű, hogy róluk van szó, de egyik realityszereplőt sem méltatja arra, hogy a nevüket leírja.

Na de térjünk vissza Tóth Gabihoz, akiről Vujity Tvrtkónak nincs ugyan véleménye, de a válása által keltett médiavisszhangról igen:

„nincs azzal semmi baj, hogy ez az egész egy hír. A baj azzal van, ha egy magát komolynak vevő »hírműsor« ezt teszi vezető hírévé. Ha a komoly lapok valóságos bombahírt, úgynevezett breaking newst, megkerülhetetlen eseményt gyártanak két ember magánéleti válságából. Persze ennek ma már történelme van, hiszen ezek a lapok, portálok és hírműsorok gyártották le a sztárokat, így most valóban ez a »BOMBA HÍR«! Ami amúgy társadalmi szempontból érdektelen, hasznosságát tekintve jelentéktelen, előremutató tartalmában silány, másokra gyakorolt fontosságában pedig értelmezhetetlen. Mégis elértük, hogy ezzel a hírrel és ilyen »hírekkel« foglalkozik egy nép! Nincs azzal amúgy az ég világon semmi baj, ha foglalkozik ilyenen eseményekkel a bulvár. Az is egy műfaj, a maga sajátosságaival együtt. Mondom még egyszer: a bajjal azzal van, ha ez az egész társadalmi kérdéssé emelkedik.”

Vujity Tvtrko kétszer írja le ugyanazt, hogy ön is megértse. Sőt, háromszor:

„félreértés ne essék: ezeknek is megvan a szerepük, de hitem szerint NEM EKKORA MÉRTÉKBEN! Mert ezek szorítják ki a felületekről az igazán fontos társadalmi kérdéseket! A sajtó áldás és átok egyszerre. Felemelhet és porig is zúzhat. A magyar újságírás hagyományai a világ élvonalába tartoztak, például a világ legrangosabb újságíró kitüntetését is egy magyar emberről nevezték el. Tegyük fel magunkban a kérdést: miről tájékoztatnak minket a fent említett hírek? Mitől »sztárok« azok, akik a címlapokra és az »exkluzív anyagokba« kerülnek, hogy ezzel kiszorítsák a sajtó felületeiről a valódi bajnokokat, szakmájukban elismert tudósokat, a magyar zseniket. Azokat, akik keményen megdolgoztak a sikerért.”

A teljes bejegyzés alább található.

A YouTube-on egyébként vissza lehet nézni Vujity Tvrtko emlékezetesen kínos beszélgetését Berki Krisztiánnal.

Sőt, a YouTube azt sem felejtette el, hogy ugyanebben a szellemben Vujity Tvtrko azért a fontos ügyekért is kiállt annak idején, hogy Kiszel Tünde se szerepelhessen a tévében.

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Instagramja)