Udvaros Dorottya távozásáról keringenek a hírek, még nem kapott szerződést a jövő évre a Nemzeti Színházban

Udvaros Dorottya is megszólalt az ügyben.

2024. április 9., 10:49

Szerző:

Udvaros Dorottya 22 év után otthagyhatja a Nemzeti Színházat? Ez a hír terjed a színházi körökben. Bennfentes információk szerint nem a színművésznő döntése ez, ám a teátrum vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila egyelőre nem hosszabbított szerződést a Kossuth-díjas színésznővel.

A Blikk megkeresésére Udvaros Dorottya elmondta, hogy valóban nincs még szerződése a következő évadra:

„Én még nem írtam alá szerződést a következő évadra semmilyen formában, és amíg ez nem történik meg, addig értelmetlen erről beszélni. Bármilyen szerződés, amit kötünk, bármilyen formájú szerződés, még nem köttetett meg”

– nyilatkozta a Nemzet Színésze a lapnak.

Udvaros Dorottya szűkszavúan reagált arra a kérdésre, hogy ha nincs még szerződése, akkor tárgyalnak-e a hosszabbításról.

„Amiről tárgyalunk, az nem publikus.”

Egy neve elhallgatását kérő színházi vezető is megszólalt az üggyel kapcsolatban: 

„Udvaros Dorottya a nagybetűs színésznő ma Magyarországon, ő az, akit egy színházi vezetőnek elsőként kell leszerződtetnie a következő évadra. Ráadásul a színházi szabályok szerint a művészek augusztus 1-jétől a következő év július 31-ig tartó szerződésének hosszabbításával kapcsolatos ajánlatot egy vezetőnek meg kell tennie február 28-ig. Ezek után a művésznek harminc napja van erre reagálni, eldöntenie, vállalja-e a felkínált szerződést, illetve hogy miként módosítana rajta.”

(Kiemelt kép: Youtube/Friderikusz)