5 magával ragadó film a hétvége tökéletes lezárásához

A vasárnap esti pihenés nem is lehet teljes egy jó film nélkül. Mutatjuk, mi a mai választék!

2022. július 10., 12:33

Szerző:

Nincs is jobb, mint vasárnap este egy kellemes film mellett rápihenni még utoljára a fárasztó, stresszel és munkával teli hétköznapokra. Ehhez olyan filmeket kínálnak a TV csatornák, mint A Wall Street farkasa című önéletrajzi filmdráma Leonardo DiCaprioval a főszerepben, vagy az amerikai kémthriller, a Vörös Veréb Jennifer Lawrence-szel.

Doktor Szöszi

TV2, 18:55 

A gimi szőke bombázója Elle, akit szerelme elhagy miután az a Harvard-ra felvételt nyer, ugyanis egy komoly pályán csak komoly barátnővel mutatkozhat az ember. Elle nem hagyja annyiban a dolgot, ő is felvételt nyer az egyetemre, és a jogi pályán igyekszik bizonyítani rátermettségét. Igen ám de a szőke haj, a rózsaszín rucik, a tűsarkú és a miniszoknya nem éppen az ide illő szerelés, nem csoda, hogy furcsán néznek rá a diákok és a tanárok is. Amikor azonban egy gyilkossággal vádolt oktató ügyét veszi kézbe a szöszi csaj, mindenki nagyot néz.

Miről álmodik a lány?

Cool, 20:45 

Daphne leghőbb vágya, hogy megismerje sosem látott édesapját, aki szigorú arisztokrata családja miatt tizenhét éve szakított a lány anyjával. Daphne annyira eltökélt a terve kapcsán, hogy Londonba repül apjához. Ott kiderül, hogy a férfi Anglia egyik legismertebb politikusa, így a sajtóban negatív hírértéke van, amikor felbukkan egy gyermeke váratlanul, főleg hogy ahol a lány megjelenik, ott kő kövön nem marad.

A Wall Street farkasa

Super TV2, 23:35 

Jordan Belfort egy fiatal, kezdetben becsületes tőzsdeügynök, de hamar a pénz rabjává válik és 26 éves korára már egy egész brókercég tulajdonosa lesz. Természetesen az idáig vezető úton nem veti meg az illegális ügyleteket, a drogot és a könnyű nőket. Minél több pénze van, annál többet szeretne még. Ez munkamódszer persze felkelti az FBI figyelmét is, nem kell sok idő és az egész bróker falka nyomában állnak.

Arthur király - A kard legendája

Film+, 19:20 

Az ifjú Arthur Londinnium sötét sikátoraiban bújkál és tengődik, mióta a trónbitorló Vortigern megölte a szüleit és ellopta a koronáját. Arthurnak fogalma sincs róla, hogy királyi vér folyik ereiben, ám egy nap talál egy sziklába döfött kardot, amit sikerül kihúznia. A legendás kard, az Excalibur segítségével egy titkos lázadó társaság élére áll, egy mágus segítségével megérti a kard varázslatát, és egyesítheti Anglia népét jogos uralkodóként.

Vörös veréb

Mozi+, 21:20 

Dominika Jegorova orosz balett-táncosnő, aki egy karrierjének véget vető balesetet szenved Moszkvában. Így beteg anyja és saját megélhetése is veszélybe kerül, ezért lépnie kell. Nagybátyja javaslatára belép az orosz titkosszolgálat kiképző iskolájába, ahol főként nőket tanítanak. A brutális kiképzést követően a lány képes bárkit elcsábítani, testét és elméjét fegyverként használni. Hamar kiderül, hogy ő a legveszélyesebb Veréb, azok közül, akik valaha részt vettek a programban.

Ha már filmek, íme a további hírek:

Meghalt a világhírű rendező, Peter Brook

Woody Allen az 50. filmjét forgatja Párizsban – de lehet, hogy ez lesz az utolsó

(Kiemelt kép: Shutterstock)