Woody Allen az 50. filmjét forgatja Párizsban – de lehet, hogy ez lesz az utolsó

Az Alec Baldwinnal készített Instagram Live interjúban Allen elmondta, hogy a forgatás idén ősszel kezdődik a francia fővárosban.

2022. június 30., 12:56

Szerző:

Woody Allen rendező megerősítette, hogy ősszel Párizsban forgatja új filmjét. A 86 éves Allen az Instagram Live-on keresztül Alec Baldwin színésszel beszélgetve utalt arra, hogy 50. filmje - amelyről korábban azt mondták, hogy a 2005-ös Match Pointhoz hasonló dráma lesz - valószínűleg az utolsó lesz.

„Az izgalom nagy része elmúlt” – mondta Allen. Hozzátette: „most megcsinálsz egy filmet, és kapsz pár hetet a mozikban, aztán megy a streamingre vagy a pay per view-ra. Ez már nem ugyanaz. Számomra nem olyan élvezetes”. 

Az „A Rainy Day in New York” volt az első film, amelyet azután mutattak be, hogy Allen négy filmre szóló szerződése az Amazonnal meghiúsult, miután a rendező örökbefogadott lányának Dylannek 1992-es vádja újból napirendre került, miszerint Allen szexuálisan zaklatta őt. Allen mindig is tagadta a vádakat; két hosszas vizsgálatot követően sem emeltek vádat ellene.

(Kiemelt képünk: Woody Allen Fotó: Shutterstock)

Borda Réka első verseskötete után a próza felé fordult. Új regénye, az Égig érő csalán megjelenése kapcsán beszélgettünk vele elfojtásról, bántalmazásról, a hátrányos helyzetű fiatalok kitörési nehézségeiről, de nem hagyhattuk szó nélkül a nők szerepét sem a kortárs magyar irodalomban.

Számításaink szerint mintegy 450 ezren buliztak az idei Szigeten. A nyitónap teltházas volt, további kettő, a pénteki és a szombati csaknem teltházas – mondta a fesztivál főszervezője hétfőn este az MTI-nek.