5 film a TV-ből, ami feldobja a szombat estét

Ez a magyar filmek estéje lesz!

2022. április 30., 14:13

Szerző:

Ha szombat, akkor esti családi filmezés, amihez most remek választékot kínálnak a TV-csatornák, és ma magyar filmekből sem lesz hiány! Választhatjuk akár a BÚÉK című filmet Hevér Gáborral és Bata Évával a főszerepben, vagy az Ambrus Attila életét feldolgozó A Viszkist, de a Budapest Noir is képernyőre kerül, a főszereplők között Dobó Katával.

Budapest Noir

RTL Klub, 23:50 

Gordon Zsigmond egy kiváló bűnügyi újságíró, akit már megtépázott a rendszer, de ennek ellenére is űzi hivatását. Most egy brutálisan meggyilkolt lány ügyében kezd nyomozni. A minisztériumnak nem tetszik, hogy Zsigmond folyamatosan érzékeny terepen szaglászik, őt azonban hajtja a kíváncsiság és a tettvágy. A férfi egyetlen segítsége a fotós, Krisztina, a szálak pedig Vörös Margóhoz vezetnek, ám ez még csak a kezdet.

2012

Viasat3, 21:00 

A maja próféciákban szereplő világvége valósággá válik. Tibet legrejtettebb hegyei között a világ vezető hatalmai titokban már bárkákat építenek azon kiváltságosok számára, akik elég magas beosztású emberek vagy eleget fizetnek. A természeti katasztrófa a várnál hamarabb következik be. Egy fura fazonnak hála, Jackson rájön, mi folyik a háttérben, és mindent megtesz, hogy megmentse családja életét.

A Viszkis

Prime, 21:00 

Ambrus Attila félárván nőtt fel Erdélyben, éveket töltött javítóintézetben, majd kalandos úton Magyarországra szökött. Egy hokicsapat kapusa volt, pénzre volt szüksége, ezért elkezdett bankokat, postákat fosztogatni. Mindig egy lépéssel a zsaruk előtt járt, egészen az utolsó rablásig. A Kriminális című tévéműsor tudósított a bűntetteiről, innen derült ki, hogy a rablások előtt megivott egy-két pohár whiskeyt, így ragadt rá a „Viszkis rabló” elnevezés.

Brazilok

RTL2, 19:00 

Acsán közeleg a focibajnokság időpontja, az esélyes pedig a helyi polgármester és cimboráiból álló csapat. A börtönből épp most szabadul a tehetséges Áron, aki a helyi cigánytelepen tengődő suhancokkal kiegészülve benevez a bajnokságra, életükben először. Ez a húzás persze nem mindenkinek tetszik, ám egy titokzatos és jómódú ember pedig éppen ekkor dönt úgy, hogy a győztes csapatot elrepíti Brazíliába.

BÚÉK

Super TV2, 20:00 

Szilveszter este egy baráti társaság együtt ünnepel Alíznál, amikor játékból úgy döntenek, hogy az este folyamán úgy telefonálnak vagy küldenek és fogadnak üzenetet, hogy azt mindenki láthassa és hallhassa. Hamarosan kisebb nagyobb titkok derülnek ki, nagy átverések és árulások tanúi lehetünk, és kezdődhetnek a kínos magyarázkodások. A baráti társaság viszonya az este végére már nem is annyira baráti.

Hírek a televíziózás világából:

Távozik saját műsorából a híres televíziós

Bemutatták a magyar Schindlerről készült dokumentumfilmet

(Kiemelt kép: RTL Sajtóklub)