Tóth Veráék étterme is veszélybe került a háború miatt

Pauli Zoltán és Tóth Verá is nehéz helyzetbe kerültek.

2022. március 4., 07:39

Szerző:

Ahogyan arról korábban a 168.hu is beszámolt, az ukrán-orosz háború gazdasági következményei Magyarországot is elérték. A szankciók következtében a Sberbank például arra kényszerült, hogy kivonuljon egész Európából, ezzel pedig számos ügyfelük került súlyos anyagi helyzetbe. 

Köztük volt például Tóht Vera és vőlegénye, Pauli Zoltán. A pár által üzemeltetett PalKonya Facebook-oldalán számolt be az őket ért nehézségekről, és azt is kifejezték, példátlannak tartják, hogy ez megtörténhet Európában.

„Kedves Vendégeink!

Sajnos, mi is a Sberbank ügyfelei voltunk, ezért átmenetileg a bankkártyás, szépkártyás és az online fizetést felfüggesztettük.

A kialakult rendkívüli pénzügyi helyzet miatt ezúton is köszönjük termelőink, beszállítóink, kivitelezőink, munkatársaink, közműszolgáltatóink, valamennyi partnerünk rugalmasságát a pénzügyi tranzakciók tekintetében. Példátlan, hogy meg tud történni egy európai országban, hogy vállalkozások és családok ezrei egyik pillanatról a másikra elveszítik valamennyi pénzügyi forrásukat egy bankcsőd miatt.

Reméljük, az átmeneti helyzet mielőbb konszolidálódik, addig mindenkinek szíves türelmét kérjük” 

– olvasható az étterem közleményében.

(Kiemelt kép: Tóth Vera Instagram-oldala)