Tóth Gabi mögé került Tóth Vera a legértékesebb celebek listáján: A rádiók nem az én dalaimat játsszák

Tóth Gabi nagyot bukott, de még így is éppen előzi nővérét, Tóth Verát a legértékesebb celebek idei listáján. Íme Tóth Vera reakciója.

2023. július 27., 08:55

Szerző:

Tóth Gabi a 21., Tóth Vera pedig a 22. helyezést érte el a Forbes magazin által kedden publikált listán, ami hazánk úgymond legértékesebb celebjeit rangsorolja. Tóth Gabi az idei év nagy visszaesői közé tartozik, mivel tavalyi 12. helyéhez képest idénre 9 helyet rontott, de még így is éppen egy hellyel előzi meg a nővérét.

Tóth Vera egy hosszabb posztot publikált szerdán a helyezésére reagálva, és a következők olvasásához észben kell tartani, hogy az énekesnő idén valamiért új belépőnek számít ezen a listán, pedig a legelső Megasztár győzteseként már 2004 óta országosan ismert. Tóth Vera mindenesetre olyan más énekeseket-zenészeket előz meg a 22. helyezéssel, mint Azahriah, ByeAlex, Zséda vagy Puskás-Dallos Bogi.

„Bár a »celeb« szó néha vegyes érzéseket kelt bennem, a Forbes olvasatában azért ez egészen mást jelent. Értékelik a hitelességet, ismertséget, láthatóságot, kedveltséget, eladhatóságot, online jelenlétet. Nem nevezhető mainstreamnek, amit csinálok, s amit színpadra viszek, sőt egy bizonyos réteg kedveli inkább, akik fixen velem tartanak és nagyon tudják értékelni azt a zenét, amit játszunk. Éppen amiatt, hogy a jazznél, a bluesnál és ezen műfajok poppal, soullal való keveredésénél maradtam, nem tízezer ember tapsol egy menő, nyári fesztiválon, nálam szép színháztermekben ülnek, max, úgy két-háromezren, a rádiók nem az én dalaimat játsszák, nem vagyok a televíziók kiemelt arca, mégis jólesik, ha a mai, őrületes utánpótlásban, celeb forgatagban, hanyatló értékrendekben, a divatos középszerűségben, csinatos instaarcok között észrevesznek és elismernek”

– írja Tóth Vera az itt teljes egészében elolvasható posztban.

Tóth Gabi szintén reagált a listára, de ő csak ennyit írt:

„nagyon jól esik, hogy lassan 20 év után is érnek ilyen elismerések! Nélkületek nem menne!”

A legértékesebb celebek listájának első két helyezettje egyébként Majka és Sebestyén Balázs, a legjobban szereplő női híresség a harmadik helyezett Rúzsa Magdi.

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Instagramja)