Tóth Gabi nagy döntést hozott kislányával kapcsolatban, aggódik, milyen következményei lesznek

Kislánya tart a felnőttektől, bizalmatlan az idegenekkel és még nem beszél.

2021. szeptember 29., 08:34

Szerző:

„A napokban tudatosult bennem – és alaposan szíven is ütött a gondolat –, hogy Hanni pár héten belül bölcsis lesz. Persze az én döntésem volt (Krauszommal egyetértésben természetesen), de mégis elbizonytalanodtam, hogy milyen változást hoz majd az életünkbe, ha közösségbe megy”

– ezzel kezdi Tóth Gabi friss bejegyzését a blogjában, amelyet a Család.hu című oldalon vezet. Kislányáról, Hannarózáról van szó, aki másfél éves múlt, és hamarosan bölcsődébe megy. A 33 éves énekesnő azt írja, aggódik a kislányáért, és nem biztos benne, hogy jó döntést hozott-e azzal, hogy beadja a bölcsibe.

„Tudjátok, hogy nem vagyok az összehasonlítások híve, de az utóbbi időben azért elkezdtem aggódni amiatt, hogy nem féltem-e túl és emiatt nem okozok-e olyan lemaradást a fejlődési szakaszaiban, ami hosszútávú következményekkel járhat”

– vezeti be Tóth Gabi annak leírását, hogy miért félti a kislányát, és hogy mennyi nehézséget okozott, hogy Hannaróza pár héttel a koronavírus-járvány kitörése előtt született 2020-ban. Kislánya viselkedését a következő mondatokkal írja le:

„persze járunk játszótérre, de ott is látom már, hogy nem nagyon tud mit kezdeni a hozzá hasonló korú gyerekekkel. Még ha először mutat is érdeklődést és szeretne játszani, viszonylag hamar eltávolodik, főleg, ha nem az ő elképzelései szerint alakulnak a dolgok. A felnőttektől tart, nagyon bizalmatlan az idegenekkel.”

Ezek alapján vannak kétségei afelől az énekesnőnek, hogy jót tesz-e majd a kislányának a bölcsőde, és azt írja, szívesen olvasná más anyukák tapasztalatait a témában. Hozzáteszi, hogy úgy tűnik, nincs alternatívája a bölcsődének, nem viheti magával a lányát a munkába:

„Annyiszor elhatároztam már, hogy magammal viszem akár egy rövidebb forgatásra, de félek, hogy ha kiszakítom a megszokott rendszeréből, nem teszek-e rosszat. Számtalan alkalommal jöhetett volna velem, de az alvásidő pont beleesett egy-egy programba, és akkor inkább meggondoltam magam. Altathattam volna a babakocsiban, de azt önzésnek éreztem volna. [...] Persze az eszemmel tudom, hogy rugalmasabbnak kellene lennem, hogy ő is jobban tudjon alkalmazkodni helyzetekhez, de nem egyszerű. Az sem könnyíti meg a dolgot, hogy éppen megint csak velem akar lenni, és még apa sem tudja megnyugtatni, amikor eltörik a mécses.”

Tóth Gabi arról is ír, hogy kislánya bár kommunikál gügyögéssel, beszélni egyelőre nem beszél. Természetesen említi emellett azt is, hogy az orvos és a védőnő szerint minden a legnagyobb rendben van Hannarózával, aki „tökéletesen fejlődik a maga ütemében”, de azért az énekesnő kíváncsi lenne más anyák tapasztalataira is a járvány miatti bezártság alatt született-felnőtt gyerekekkel kapcsolatban, mert erről egyelőre nem nagyon találni szakirodalmat.

Az énekesnő ebben a blogban a legutóbbi bejegyzésében arról írt, hogy fizikailag belebetegedett az őt ért kritikákba, illetve bántásba, kattintson ide a cikkért, ahol erről bővebben írtunk!

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Instagramja)