Tóth Gabi: Feleslegesnek érzem magam

Tóth Gabi azt mondja, életében először érez így, és persze azt is elmondja, miért.

2023. május 23., 08:13

Szerző:

Tóth Gabi újra bejelentkezett a blogján, amit a Család.hu című oldalon vezet. A legutóbb arról írt könnyek között, hogy kislánya hamarosan oviba fog menni, és most el is érkezett ez a pillanat: Hannaróza már valóban elkezdte az óvodás gyerekek életét.

A blogbejegyzés kicsengése az, hogy meglepően jól és könnyen telt-telik az óvodai beszoktatás időszaka, mármint a kislány számára szemlátomást könnyen, de az anyukának rengeteg érzéssel kell megbirkóznia.

„Tudtam, hogy eljön ez a perc, persze, hogy tudtam, de most, hogy itt van, én a beszoktatás alatt gubbasztok a sarokban és életemben (illetve a Hanni életében először) feleslegesnek érzem magam. Tulajdonképpen abban sem vagyok biztos, hogy a beszoktatás arról szól, hogy ő »beszokjon«, vagy hogy én szokjam a gondolatot, hogy a kisbabám már kicsi lány, akinek már nem csak én leszek a barátnője és a nagymamák, meg a tesóm, hanem lesznek kicsi barátnői. Már nem csak mi vagyunk a véleményformálók az életében, hanem akár holnap azt mondhatja, »de anya, az nem úgy van, mert az XY azt mondta, hogy máshogy van«”

– írja Tóth Gabi.

Mindez rövidebben összefoglalva:

„tudom, hogy az a jó, ha nem hiányzom neki, de belepusztulok, hogy nem hiányzom neki. Tudom, hogy rossz lenne, ha sírna, de egy picike, egy egészen picike részem arra számított, hogy azért csak sírdogál, hiszen eddig én voltam a védőbástya, a burok, a várfal… de lebontotta a várat és kivágyott a falon túl, a nagyvilágba.”

Az énekesnő és családja nemrég költözött Szentendrére egy családi házba, és itt találtak egy óvodát a kislányuknak. Tóth Gabi nagyon elégedett az óvodával, az óvónénik viszont figyelmeztették, hogy az, hogy eleinte ilyen jól megy minden, nem jelenti azt, hogy ez mindig így fog maradni. Hannaróza mindenesetre már azt kérte, hogy hadd maradjon bent az oviban éjszakára és aludjanak ott.

Tóth Gabi azt írja, hogy egy barátnője véleménye szerint jó jel, hogy a kisgyerek ilyen könnyen megszerette az óvodát:

„Hanni biztonságban érzi magát otthon, ezért nincs oka félni egy idegen helyen és ezért érzi magát itt is biztonságban. Mivel tökéletesen harmonikus a kapcsolatunk, ezért nincs oka azt feltételezni, hogy itt fogom hagyni, hogy olyan helyre hoznám, olyan emberek közé, akik rá veszélyt jelenthetnek, ezért tud beilleszkedni ilyen könnyen.”

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Instagramja)