Tahi Tóth László örökségéből családi dráma lett, öccse perre készülve nyilatkozott: Elkeserítő, hogy idáig jutottunk

Tahi Tóth László 2018-ban hunyt el, és mindenét a feleségére, Kárászy Szilviára hagyta. Most azonban, hogy ő is elhunyt, nem tudnak megegyezni az örökösök.

2024. július 16., 13:25

Szerző:

Tahi Tóth László annak idején a tévében látta meg először későbbi szerelmét, a nála 18 évvel fiatalabb Kárászy Szilvia zongoraművészt, 1995-ben házasodtak össze. Házasságuk a színész 2018-ban bekövetkezett haláláig tartott, és az özvegy pontosan férje halálának 5. évfordulóján hunyt el tavaly február 22-én, mindössze 60 évesen.

Tahi Tóth László és felesége örökségén megy a vita

Tahi Tóth László vagyonát képezte egy gazdagon berendezett, festményekkel-relikviákkal díszített budapesti lakás. Ebben lakott élete végéig Kárászy Szilvia is. És bár a lakásról a végrendeletében rendelkezett, az ügyben most mégis vita alakult ki a Tahi Tóth és a Kárászy családok tagjai között, tekintettel arra, hogy a házaspárnak nem született gyermeke. Tahi Tóth Lászlónak az első házasságából sem született gyermeke, így leszármazója egyiküknek sem volt.

Most a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész 12 évvel fiatalabb öccse, Tahi Tóth Gábor nyilatkozott az ügyről a Meglepetés magazinnak. Ő azzal kezdi nyilatkozatát, hogy szerették és tisztelték Kárászy Szilviát, valamint a családját, de hozzáteszi, pont emiatt nem tudja most hova tenni, hogy a művésznő rokonaival nem sikerül együttműködni a hagyaték, elsősorban a fent említett lakás tekintetében. Tahi Tóth Gábor így mesél a történtekről:

„A bátyám halála után a feleségére szállt a lakása, amit Szilvia szóban többször nekünk ígért, hiszen ő is úgy gondolta, hogy az minket illet meg. A halála előtt pár hónappal végrendelkezett, de az értékes ingatlan helyett – tévesen – a garázs helyrajzi számát adta meg a végrendeletében. Felvettük a kapcsolatot Szilvia örököseivel, de nem akarnak tudomást venni arról, hogy az a bátyám lakása volt. Próbáltunk kölcsönös engedményekkel járó megegyezésre jutni, de nem hajlanak rá, ezért a hagyatéki tárgyalás után valószínűleg bírósági per lesz, mert Szilvia többször elmondta nekünk, hogy Laci bátyám lakását a Tahi Tóth-örökösökre szeretné hagyni, tehát ez volt a végakarata. Elkeserítő, hogy idáig jutottunk.”

Teljes nyilatkozatát az újság friss, ma megjelent számában lehet elolvasni.

Tahi Tóth László rokonai korábban még reménykedtek

Az év elején Tahi Tóth Gábor még reménykedve nyilatkozta az RTL Fókusz című műsorának, hogy bízik benne, hogy nem fog perre sor kerülni – hát most úgy tűnik, ezek a remények szertefoszlottak. Az öcs így beszél országos hírű bátyjáról és sógornőjéről:

„Kivételesen nagy szerelem volt az övék, több, mint 20 évig éltek együtt. Nagyon szerették egymást, nagyon szomorú, hogy mind a ketten elmentek. Szilvia alig tudta feldolgozni a Laci halálát”

Sógornője végrendeletével kapcsolatban a mai napig lemezlovasként dolgozó, 73 éves férfi a következőket mondja az alább megtekinthető , márciusi videóban:

„Szilvia sajnos elírta a végrendeletét, egy rossz helyrajzi számot írt be. Emiatt van nézeteltérés a Kárászy örökösök és a Tahi Tóth örökösök között. Jelenleg folyik egy megbeszélés, megegyezés, remélem, hogy sikerül megegyeznünk.”

Alább tudja visszanézni a riportot.

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)