Szikora Róbert elárulta, ki intézte el neki, hogy felléphessen Ferenc pápa előtt

Nagyon vágyott rá az énekes.

2021. szeptember 9., 14:08

Szerző:

Nemcsak Tóth Gabi énekel majd a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson Ferenc pápa előtt, hanem Szikora Róbert is, aki nem megmérettetésként, hanem szolgálatként gondol a feladatra. Az énekes a Mokkában részletesen mesélt a félkérésről, a hitéről és a kongresszus előkészületeiről.

Az interjút rögtön egy érdekes történettel kezdte az R-GO frontembere, aki elárulta, hogy nem más segítette hozzá az Eucharisztikus Kongresszuson való fellépéshez őt, mint maga Szűz Mária.

„2018. december 16-án, a születésnapomon este nagyon sok dolog volt, és délelőtt elmentem Mariaremetére a kegytemplomba, és ott egy misét hallgattam, majd a mise után a Szűzanya szoborhoz mentem, és azt mondtam, hogy: Édesanyám, nem akar közbenjárni, hogy valamit csinálnék én is ebben a kongresszusban?! Ennek a napnak az estéjén csörgött a telefon, az akkori menedzserem felhívott, hogy a NEK-től keresnek, és egy hölgy nagyon szeretne velem beszélni. Mondom, hajrá! Átjött másnap és azt mondta, hogy arra gondoltunk a Püspök atyával, hogy maga egy olyan személyiség, aki hiteles számunkra, legyen ön a küldött”

– emlékezett vissza az énekes, aki azt is elárulta, ő volt az első, akit felkértek, hogy lépjen fel Ferenc pápa előtt, majd mivel 1938-ban az utolsó Budapesten tartott Eucharisztikus Kongresszuson is 12 küldött volt, és Jézusnak is 12 apostola volt, ezért kibővítették a küldöttek számát.

„Az emberek a jó szóért jönnek, hogy hallják, hogy Krisztusról ezek az ismert arcok hogy beszélnek. Mi az ő hitvallásuk? Azt láttuk, hogy olyan éhesek a jó szóra, hogy Szűz Máriáról beszéljünk, hogy a szentekről beszéljünk, a saját életünkről, hogy minket hogy hívott meg az Isten erre az életre, erre az istenes életre. Azt láttuk, hogy olyan hálásak utána, az emberek, bárhol ahol voltunk, egészséges jó hangulatban telt, nem akartunk okoskodni, nem akartunk teologizálni. Csak elmondtuk a magunk kis történetét”

– válaszolta a műsorvezető azon kérdésére, hogy értik-e az emberek, mi fog történni a kongresszuson. Pachmann Péter és Orosz Barbara az énekes legnagyobb fellépésének titulálta a NEK-en való részvételét, amit ő viszont kategorikusan megcáfolt.

„Ez nem életem legnagyobb fellépése. Nem kell magamat nagyon előre tolni, én itt csak egy katona vagyok. Ahogy kértem a Szűzanyától, hagy végezzek valami kis feladatocskát, hagy tegyek én is valamit az Egyháznak. Az Egyház nekem mindent megtett. Nyitva vannak a templomok, vannak papok, mi kell? És azok tisztán hirdetik a hitünket”

– válaszolta a csikidám atyja, aki azt is elárulta, a nyitóműsor alatt érezte a Szentlélek jelenlétét.

„Amikor elindult a felvezető kulturális műsor, egy finom szél elkezdett lengedezni, mint Pünkösdkor, akkor ugyanilyen szél volt. Amikor a Szentlélek jelenlétét meg akarjuk fogalmazni, akkor galamb formájában, tűzcsóva formájában, vagy szél formájában jelezzük. És ott volt végig. És az embernek óhatatlanul eszébe jut az a gondolat, hogy Jézus Krisztus azt mondta, ahol ketten-hárman összejönnek az én nevemben, akkor én ott leszek. Na jó Uram, de hogyha 200-300 millióan, akkor mennyire vagy ott? Sűrűn!”

– fejezte be gondolatmenetét Szikora Róbert, aki szeptember 12-én Ferenc pápa előtt lép fel a Hősök terén.

(Kiemelt kép: TV2/ Mokka)